Rahvusköögid  » Prantsuse

Burgundia lihapada II

Keskmine hinne: 3.28 Allikas: Kodukiri Autor: Angeelika Kang
Üks parimaid liharoogi Prantsuse köögist. Pikka küpsemisaega vajava pajaroa teeb eriti hõrguks punase veini kaste.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Eemalda lihalt kelme ja lõika liha kuubikuteks.
2. Sulata paksupõhjalises potis või. Koori šalottsibulad ja pruunista väiksemaid tervelt või suuremaid poolitatult mõni minut. Tõsta kõrvale.
3. Pruunista ribadeks lõigatud suitsupeekonit mõni minut. Tõsta kõrvale.
4. Pruunista liha mitmes jaos. Maitsesta liha musta pipraga, lisa jahu ning prae mõni minut. Sega juurde tomatipasta, vein, kuum puljong ja hakitud küüslauguküüned. Hauta tasasel tulel, aeg-ajalt segades 2 tundi, kuni liha on pehme. Lisa paksemateks viiludeks tükeldatud porgandid ja väiksemad terved või suuremad viilutatud šampinjonid, praetud peekon ja šalottsibulad. Hauta veel 20 minutit.
5. Serveeri keedetud kartulitega. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
Traditsiooniliselt pakutakse toidu kõrvale sama veini, mida kasutati roa valmistamiseks. Aga võib ka kasutada toiduvalmistamiseks odavamat Prantsuse veini ja kõrvale serveerida kallimat.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pada 22.okt 2016 15:53
Kulla Horros, kas sa mitte liiga enesekindel pole? Või pead ennast targemaks kui Angeelika Kang või Jamie Oliver (tegu ilmselt tema retseptiga siin)? Kui sa midagi ära võtad või teistmoodi teed, pole tegu enam klassikalise burgundia pajaga ju.
Horros 26.sept 2016 15:04
Ära tuleks jätta kohe kindlasti peekon ja või. Sibulat ja porgandit tuleb eraldi oliivõlis passeerida. Küüs-
lauku peaks olema vähemalt üks mugul. Tomatipas-
tale lisaks lisada purustatud tomateid. Veini üks liiter. Maitseaine-
test vähemalt purustatud musta pipart, loorberi lehti, tüümiani, purustatud koriandri seemneid, selleri lehti. . Arusaama-
tuks jääb miks selliseid poolikuid ja diletantlikke retsepte üldse avaldada. Inimeste eksitamiseks?
siirikirikal 16.jaan 2012 08:42
Sellised ahjuroad on kaua tehtud kaunikesed. Hautada võiks lihaga pajaroogi ahjus 180 kraadi juures nii kahe tunni ümber, madalamal temperatuuril kauemgi, aga seda muredam roog jääb.
Marie 15.jaan 2012 16:39
Keegi teab, mis temperatuuril peaks ahi hautamisel umbes olema, kui haudepotiga ahju panna? Srry, et nii ilmselge küsimus, täiega võhik olen :D
Sophie 13.aug 2011 21:07
Roog on maitsev, aga vaeva on selgelt rohkem, kui asi väärt. Mina lisasin loorberilehti ja jätsin ära peekoni.
Mmmerlekas 06.märts 2010 15:45
Lisasin samuti soola ka, väga maitsev roog sai:P
branxa 21.jaan 2010 09:48
Väga hea! Mina lisasin soola ka, kuigi see retseptist puudub.
Rita 16.juuni 2008 18:15
Väga hea! Ammu pole nii hästi söönud.Ise Iisasin veel sellerivarsi ja loorberilehti.
1