Rahvusköögid  » Prantsuse

Kirsi-mandli-clafoutis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Igivana prantsuse klassika, mida tavaliselt valmistati ahjus podisevate lihapadade järelsoojuses. Klassikalises variandis kasutati pikantseid kirsse, tegelikult sobivad sellesse vormirooga pea kõik marjad, mis parasjagu käeulatuses. Edukalt saab seda magustoitu küpsetada ka külmutatud marjadest.
Kogus: 8 portsjonit
Sega kõik ained, välja arvatud kirsid, omavahel kas köögikombainis või vispliga. Vala võitatud vormi põhja kividest puhastatud kirsid ja kalla peale kokkuvispeldatud segu. Küpseta 190-kraadises ahjus 35 minutit. Puista üle tuhksuhkruga ja serveeri soovi korral vanillijäätisega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
NurrMarta 28.märts 2010 16:29
Mina kui suur tähenärija virisen ikka natuke, kui ei ole antud küpsetusvormi mõõtu. Otsisin hiljem ka mujalt analoogseid retsepte ja sarnase kogusega on kasutatud ca 20cm vormi. Eks siis edaspidi tean arvestada, ise oleksin kasutanud pigem suuremat, n 25cm. Mina tegin neljas ca 12cm vomis ja lisaks veel kolm suuremat creme brulee vormi. Küpsetusaeg oleks võinud nende väiksemate vormidega olla ca 5 minutit vähem, aga unustasin nad ahju. Kasutasin kividega koos külmutatud hapukirsse, nagu originaalretseptides lubatud. Süües nõuab pisut ettevaatust, aga eriti jahtudes annab mõnusa mõrumandlinüansi, ülihea. Ja üldse on sedasorti koogid-magustoidud leigelt paremad kui kuumalt. Kui oleks vaid kannatust seda jahtumist oodata. Maitse sellest pisut ületatud küpsetusajast siiski palju kannatada ei saanud. Ei ole asja, mida hea pehme vanillijäätis paremaks ei teeks ;) Teen kindlasti edaspidigi. Ilmselt katsetan järgmisel korral ära originaalvariandi ilma mandlijahuta, mida alati käepärast ei ole.
triin 23.dets 2009 13:35
Lihtsalt super kook, tegin ja see sai sekundi pealt parimaks koogiks , mida söönud olen
L. 10.mai 2009 20:37
nii hea, viib keele alla:)
1