Rahvusköögid  » Prantsuse

Sabayon-kastmega gratineeritud marjad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Selles värskes magustoidus võid kasutada kõige erinevamaid marju ja puuvilju. Sama rooga võid serveerida ka ahjus gratineerimata kujul, valades õhulist kastet pokaali marjade või puuviljade peale.
Valmistusaeg: kuni 20 min

15 minutit + 5 minutit ahjus

Kogus: 4 portsjonit
Võita neli väikest või üks suur, 24 cm läbimõõduga ahjuvorm ning pane sinna marjad. Sabayoni kastme valmistamiseks vahusta kuumaveevannil munakollased ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa vähehaaval vein ja apelsinimahl. Jätka kloppimist, kuni vaht pakseneb. Vala kaste vormi ja küpseta 250kraadises ahju mõni minut, kuni roa pealispind on kuldkollane.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Merks53 10.aug 2008 16:23
jäta vein ära, see maitse küsimus pigem. munakollase ja suhkru võib veevannil kuumutades segada ka mikseriga aeglasel käigul lisades vähehaaval mahl.
Ernst 08.aug 2008 08:13
Ahvatlev! Kuid ei ole ise veinisõber. Kui veinil pole nt kergitamisülesannet, kas seda saaks millegi käeparasemaga asendada?
Merks53 07.aug 2008 12:49
Retsepti lugedes tundub väga hea olevat. Kindlasti teen proovi ja annan siin teada:)
1