Uudiskiri Instagram Facebook
 
Prantsuse

Prantsuse ploomikook

Prantsuse

Prantsuse ploomikook

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mandlikattega ploomikook maitseb kõige paremini leigelt, serveerituna külma vanillijäätisega.
Retsept
PÕHI
100 g Või
2 sl Vesi
3 dl jahu
TÄIDIS
1 kg Ploomid
1 dl Suhkur
2 sl Kartulijahu
MANDLIKATE
100 g Või
1 dl Suhkur
1 dl Mandlid
2 tk Muna
SERVEERIMISEKS
Vahukoor (või vanillijäätis)
Puhasta ploomid kividest ja lõika väikesteks tükkideks, vala koos suhkruga potti ning lase veidi seista. Sega toasoe või, jahu ja vesi ühtlaseks taignaks. Kata 24 cm läbimõõduga koogivormi põhitaignaga ja küpseta 200° juures 10 minutit. Keeda ploome mõni minut, lisades keeduvette vee-kartulijahusegu; vala viljad eelküpsetatud taignale. Mandlikatte jaoks vahusta toasoe või suhkruga. Peenesta mandlid ja sega koos munakollastega või-suhkruvahu hulka. Kõige lõpuks lisa vahustatud munavalged.
Kata ploomid mandlikattega ja küpseta ahjus veel 20 minutit.

KOMMENTAARID

N30 03.okt 2016 22:23
Kook tekitab vastakaid tundeid, sest täidis kui kate on väga head nii enne kui pärast ahjuskäimist. See-eest ei mõelnud ma teist põhja teha ja jälgisin innukalt retsepti, misjärel mõistsin, et olin teinud ju liivataina, mis küll üldse minu lemmikute hulka ei kuulu. Tegin ca 24 cm laiuse klaasaluse peale ja põhi, järgides täpselt antuid koguseid, tuli äraütlemata paks. Täidise jaoks mingit vett küll ei lisanud, ploom ajab ju niigi ma mahla välja, ja katte jaoks purustasin mandlid kohviveskis. Kes armastab liivataingnat, peaks vähendama veidi koguseid, kuid mina edasppidi seda kooki selle taignapõhjaga ei tee. Ülejäänu muidugi väga maitsev!
Kara 17.veeb 2014 05:33
Call me wind because I am ablelutosy blown away.
katz500 05.sept 2010 19:25
Minul olid külmutatud ploomid ja keetsin, nii nagu retseptis ette nähtud, lisasin kartulitärklise veega segades. Kook tuli keskelt vedel ja ka jahtudes oli vedel. Serveerida suht raske, kuid see-eest maitse oli ülihea :Y:Y:Y Varsti proovin uuesti ja värsketest ploomidest ning lisan kartulitärklise ilma veeta, vaatan mis siis välja tuleb :)
juku 25.mai 2010 17:20
sitt päev sul maitseb nagu sitt
maia 20.sept 2009 14:35
Super-hüperhea kook. Vajab natuke rohkem kokandusoskusi kui "segage piim ja jahu ning pange ploomid sisse", aga tulemuseks on tõeliselt hea asi.
teiska 18.aug 2009 14:01
Mina keetsin ploome, aga ei lisanud üldse vett juurde. Kartulijahu lisasin ka ilma veeta ja ei jäänud üldse vedel.
veronika :) 09.sept 2008 15:19
Tuleb ka väga he kui ploome üldse mitte keeta. Panin ise aga tähele et põhjaküpsetamise ajast jäi väheks, nii et põhi ei saanud nii hästi valmis kui oleks tahtnud. Muidu maitse tuli hea. Täna proovin uuesti teha ja eks siis näis kuidas välja tuleb ;)
Laura 29.aug 2008 12:16
Kuna koogi mandlikate kipub ahjus olles valguma, siis soovitan kasutada võimalikult kõrge servaga vormi. Ise tegin vea ja küpsetasin tavalises klaasist koogivormis - valgus üle äärte ja mööda ahju laiali. :) Et täidis ei jääks liiga vedel, siis ploome ei tasu keeta, vaid ainult kuumaks lasta, ning sedagi nii, et potipõhjas vaid tilgake vett. Seda juhul, kui ploomid pole veel täiesti küpsed. Muidu väga maitsev kook, nii vastvalminuna kui ka järgmine päev. Teen teine kordki.
Ingrid 28.aug 2008 13:51
Tegin koogi oma aia küpsetest ploomidest ning koogi sisu tuli nii vedel, et isegi külmalt oli serveerimisega probleeme. Soovitan ploome mitte keeta, vaid lihtsalt lisada puhastatud ploomide hulka suhkru-tärklise segu. Kook ise maitses väga hea.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes