Rahvusköögid  » Prantsuse

Pariisi õunakook

Keskmine hinne: 3.63 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Väga maitsev kuldkollane kook, mis tänu suurele õunakogusele on mahlakas ka paari päeva pärast.
Valmistusaeg: 40-60 min
Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa muna, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud tainasse ning vala segu koogivormi. Küpseta ahjus 25-40 minutit. Vahepeal valmista kate. Sega omavahel suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile. Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kristiina 04.jaan 2017 13:30
Väga hea kook! Korduvalt teinud ning pole kunagi pidanud pettuma. Viimane kord otsustasin natukene eksperimenteerida ning lisasin hulka umbes 120grammi krõbedat maapähklivõid ning peotäie kõrvitsaseemneid. Suhkru asemel kasutan alati mett. Erakordselt hea tuli, krõmps ning parajalt magus. Soovitan kindlasti proovida, kuna pähklivõi on mõnusalt soolakas ning neutraliseerib muna ja suhkru meki.:)
L. 23.okt 2016 12:04
Kook ise väga hea ja mahlane, alguses ehmatasin ära et nii vähe tainast õunte ümber aga ahjus kõik laabus, panin 3 keskmise suurusega muna ja ei ütleks et muna maitse domineeris, küll aga tegin topelt koguse katet ja kate maitses küll nagu omlett seal peal, teen kindlasti kooki veel aga järgmine kord kas klassikalise purukattega või üldse ilma sest tegelikult kook ise piisavalt magus, kate polegi vajalik.
epp viires 29.sept 2016 16:22
oooo--kindlasti hea kook!!!!!!!!hea retsept igatahes küll""""
Pille 06.sept 2016 14:33
Lihtne ja hea!
kata 29.aug 2016 19:30
Ei jaga vaimustust.. Liiga magus ja ei midagi erilist.
1 29.aug 2016 17:18
kahtlustan et küpsetuspulbrit peaks olema 1 teelusikas mitte supilusikas(:
Ki 16.aug 2016 10:03
Tegin täisterajahuga ja 2munaga. Väga hea tuli välja ainult natuke liiga magus.Teinekord panen vähen suhkurt.
Indrek ja Helina 03.juuli 2016 11:40
See kook on maailam parim ma armastan seda mis siis et naisele nii väga ei maitse aga mulle maitseb ideaaalne kook 2 muna jep rohkem pole mõtet panna, PARIM KOOK EVER!! Kiire, Odav ja ;aitsev!!!
Külli 17.nov 2015 23:31
Väga hea kook, mahlane ja mõnus. Järgmisel korral aga panen kindlasti 3 muna asemel 2. Kohati lööb väga tugev munamaitse üle.
Lana 15.nov 2015 19:57
Panen taignasse 2 muna 3 asemel ning suhkurt poole vähem, siis ei jää nii magusaks ega tule seda tugevat muna maitset. Peale raputan mandlilaaste, mis lähevad ilusti krõbedaks enne katte peale valamist ;). Katet valmistades kärbin suhkru kogust taas poole võrra. Teen seda kooki juba aastaid, tähtis on leida õigeid proportsioone, oma maitse järgi :)
Kat 04.okt 2015 20:49
See on väga maitsev kook, topelt kogust ma katsetasin ja jäi natuke liiga vedel peal. Kaneel kattesse kindlasti, lisab vürtsi. Köök jääb väga hea ja mahlane. Ja mida kauem seisab seda parem. Küpset kolmandad kööki juba...
A 29.sept 2015 21:12
Ei meeldinud. Väga magus ja muna maitse käis üle.
puding 28.sept 2015 15:04
Meie pere lemmikkook, kõik söövad ja kiidavad.
Miu 26.sept 2015 10:40
Minule väga saiavorm meeldib ja see kook just seda meenutab (isegi figuurisõbralikum). Tegin 1,5X koguse ja kasutasin eelmiste kommentaaride põhjal 3 suurt muna. Algul vaatasin, et õunu saab väga palju ja jätsin peotäie panemata, aga seetõttu jäi vormi keskele põhja suhteliselt paks taignakiht. Raputasin peale ka kaneeli ja koos topeltkoguse kattega panin peale kapis olnud poolikud mandlilaastu ja mandlipulbri pakid. Sellest kogusest sain ca 23X23X7 cm vormi ääreni täis. U 45 ahjus olemise + 10 min seismisega jäi mul kook täiesti vedel, panin u pooleks tunniks veel koos hõbepaberiga ahju. Sõime kausist piimaga nagu saiavormi.
Tiux 25.sept 2015 15:39
Mulle tundub, et 1 sl (supilusikas) küpsetuspulbrit on liig mis liig. Ehk on teelusikaga segamini aetud?
plaadikook 25.sept 2015 13:37
Super hea kook. Maitseb tervele perele. Teen seda suure plaaditäie. Kõik kogused kahekordistan (tuleb õhem kook, kasutan sügavamat ahjuplaati), katte teen kolmekordselt. Õunu ei koori, viilutan neid köögikombainis.
tupsuke17 19.okt 2014 15:53
Väga maitsev kook, teen täna teist korda. Lisan ka kaneeli, sest sellest tundsin eelmine kord puudust.
M 17.okt 2014 18:57
Kas taigen peabki niiii vedel tulema või tegin mina midagi valesti? Ja terve supilusikatäis küpsetuspulbrit läheb tõesti taignasse?
õun 17.okt 2014 10:07
No ei olnud hea kook, rohkem ei tee.
kristi 30.sept 2014 13:15
Meie pere Lemmik:))!!
Lehvik 28.sept 2014 17:30
Mina õunu kunagi ei koori, ainult puhastan ja viilutan - kiudaineid ikka vaja ju. Kodus võid ei juhtunud olema, kasutasin määrde/küpsetusmarga-
riini, no problems, ikka tuli maitsev. Katet proovin teisel korral rohkem panna, see arvatavasti teeb koogi "koogimaks". Olen kindel. et maitsenuks sama hati ka ilma katteta tegelikult. Ahju temperatuur oli mul 190 kraadi 30 min ja peale katte panemist vähendasin 180-le 10 min.
Kokk 28.sept 2014 13:57
Küll on hää kook!
siksu 28.sept 2014 08:16
Ülihea! Munade arv meie pere meelest täpselt paras (tõsi, meil olid väikesed munad kasutuses), tegime kaks kooki - ühe pealiskattega ja teise ilma. See ilma katteta oli sama hea kui kattega, nii et meie meelest poleks katet vajagi;)
jooneratas 24.sept 2014 17:25
Unustasin kirjutada, et lisasin tainasse natuke sojakastet - võib-olla see neutraliseeris munamaitse.
jooneratas 24.sept 2014 17:13
Proovisin ka ja tuli tõesti hea välja. Lisasin kattesse kaneeli, nagu paljud eespool olid soovitanud - see sobis väga hästi. Ja mina ei tundnud küll, et munamaitse oleks domineerinud - lihtsalt väga hea mahlane kook sai.