Rahvusköögid  » Saksa

Schwarzwaldi tort kausis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Kirsilikööriga maitsestatud šokolaadibiskviidiga tort on üks maailma parimatest tordiklassikutest. Siin selle veidi mugandatud, alkoholivaba ja kausis serveeritav variant, milles on see-eest tunduvalt rohkem šokolaadi.
Kogus: 10 portsjonit
Eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Sõelu hulka kakaopulber. Vahusta munavalged ja sega õrnalt munakollasevahu hulka. Vooderda 2 lahtikäivat 24 cm läbimõõduga koogivormi küpsetuspaberiga ja vala tainas vormidesse. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Jahuta põhjad.
Tõsta esimene põhi kausi põhja ja niisuta kompotivedelikuga. Kui kasutad värskeid kirsse, niisuta põhja veidi lahjendatud kirsisiirupiga. Kata poolte kirssidega. Sulata šokolaad, lisa piim ja sega ühtlaseks. Vala pool šokolaadist kirssidele. Sega kohupiim, vahustatud koor, suhkur ja vanillsuhkur ning vala pool segust kirssidele. Kata teise biskviidikihiga. Niisuta, kata ülejäänud kirsside, šokolaadi ja kohupiimavahuga. Riivi peale šokolaad ja kaunista kirssidega.

NIPP: Koogivormis on tordi jaoks kihte küpsetada kõige lihtsam. Tordi võid aga serveerida ka lausa pokaalides.

IDEE: Maitserikkama koogi saad, kui immutad kompotikirsse ööpäeva jagu rummis.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ABKT 15.juuni 2011 21:58
Proovisime sõpradega! Oli väga hea :) soovitan soojalt!
niisama 25.apr 2011 16:14
sea on küll hea tort mis sa siia ülesse panid aga kummalisel on ikkagi õigus!
mitte 02.apr 2011 07:53
Kummalisel on õigus!
Kummaline 28.märts 2011 20:55
Sellel kausikoogil ei ole midagi pistmist Schwarzwaldi tordiga. Samuti ei vasta pilt valmistusõpetusele-
ei ole ju kahekihiline. Oma 15 a. tagasi ilmus Kodukirja jõulunumbris ehte Schwarzwaldi tordi retsept, miks seda keegi ei avalda. Tort on tort, kui magus on tehtud kaussi, ämbrisse ja kuhu veel iganes siis on ta kook või magustoit. Kui retsepti mugandatakse siis ei ole see enam selle nimetusega toode. Kindlasti oleksid paljud tänulikud kui leiaksite selle aastate taguse retsepti ja avaldaksite. Ääretult maitsev tort.
siirikirikal 23.märts 2011 11:48
Jah, see ongi jahuvaba retsept.
Lemps 23.märts 2011 10:03
Kas biskviit tehakse tõesti ilma jahuta?
1