Rahvusköögid  » Saksa

Kirsistruudel martsipaniga

Keskmine hinne: 2.41 Allikas: Parimad kodused pirukad Autor: Pille Enden
Kirsid struudlis ja veel martsipaniga … mmm! Struudel tuleb seda maitsvam, mida õhem saab tainas ‒ seetõttu on rullimiseks ja venitamiseks vaja üsna suurt pinda. Mugavam on jagada tainas kaheks ja küpsetada 2 struudlit.
Valmistusaeg: üle 60 min

25 minutit + 30 minutit taina puhkamiseks + 40‒45 minutit ahjus

Kogus: 12 portsjonit
1. Mõõda jahu kaussi. Sega soe vesi, õli ja sool. Kalla vedelik jahule ja sega ühtlaseks. Sõtku, kuni tainas on elastne, selleks kulub peaaegu 10 minutit. Pane tainapall õliga määritud kaussi ja lase pool tundi puhata.

2. Sulata ja jahuta või. Rulli tainas võimalikult õhukeseks, seda on kõige parem teha jahuga üleriputatud kangatüki peal ‒ nii on kergem tainast hiljem ka rulli keerata. Määri lahtirullitud tainas pealt sulavõiga ja lase 10 minutit seista. Venita siis võimalikult õhukeseks.

3. Täidise tegemiseks hõõru muna suhkrutega lahti ning sega kohupiima ja toorjuustu hulka.

4. Määri tainast uuesti sulavõiga ja raputa peale riivsaia ‒ see imab liigse niiskuse endasse.

5. Tõsta täidis pikisuunas ühele tainapoolele umbes 10‒15 cm laiuse ribana. Laota peale puhastatud kirsid. Rulli martsipan tuhksuhkrusel laual lahti ja tõsta täidisele.

6. Määri tainaääred sulavõiga. Keera kõigepealt täidisele peale lähim pikem äär ja siis lühemad ääred. Keera rulli, määrides samal ajal veel määrimata pinnad võiga. Tõsta rull võiga määritud ahjuplaadile ja määri ka pealt sulavõiga.

7. Küpseta 180-kraadises ahjus 40‒45 minutit. Määri küpsemise ajal aeg-ajalt sulavõiga.

8. Võta ahjust, lase pisut jahtuda ja raputa peale tuhksuhkrut.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa