Rahvusköögid  » Saksa

Praetud maks Berliini moodi

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kiiresti ja nutikalt.
Roog kaalujälgijatele. Praetud maks õuna ja kartulipüreega.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 1 portsjon
Lõika sibulad rõngasteks, õun seibideks ja maks õhukesteks viiludeks. Kuumuta 2,5 dl vett keemiseni, vala sisse kartulipüreepulber, maitsesta soola ja pipraga ning aseta sooja kohta. Kuumuta teflonpannil õli, prae sibularõngad ja õunaseibid selles läbi, lase 5 minutit haududa ning tõsta välja. Prae maks läbi, pane sibul ja õun tagasi pannile, maitsesta soolja-pipraga. Serveeri koos kartulipüreega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Putakas 21.okt 2008 19:47
Olen seda rooga ammu, ammu teinud. Tavalisele maksakastele või praetud maksale ja sibulale hea vaheldus. Oli vist maksa rohkelt käes ja siis tuhnisin retseptiraamatutes ja õun oli maksa lisand nr 1. Kartulipudru teeksin ikka ise. Pakipüreel on väga spetsiifiline maitse ja lõhn, ei aita palju piima ega võid. Ainult siis on ok, kui see nn kollane ollus maksaroaga kokku segada. Niimoodi söövad ka rekkajuhid päevast päeva oma kartuliputru, kas konserviga segades vm. Viimasel ajal on mul heameel, et mu 12 a poeg on päri maksa sööma, järgmine kord teengi siis õuntega. Praegu õunad vabalt käes.
1