Uudiskiri Instagram Facebook
 
Skandinaavia

Uppsala õunakook

Skandinaavia

Uppsala õunakook

Oma Maitse lugejaretsept Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Maitsvaim ja universaalseim õunakook maailmas. Söö niisama, koos vanillikastme või -jäätisega. Hea nii soojalt kui ka jahtunult. Kogus 8 lõiku.

40-60 min

20 MINUTIT + 30 MINUTIT KÜPSETAMISEKS

Retsept
125 g Või
1.5 dl Suhkur
2 tk Muna
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
2 sl Piim
400 g Õun
Sidrunimahl
Kaneel
Suhkur
1. Sulata margariin ning jahuta. Vahusta seejärel suhkruga ja lisa ükshaaval munad. Sega jahule seltsiks küpsetuspulber ning sõelu margariinivahu hulka. Viimasena lisa piim, mis annab tainale mõnusa siidisuse.
2. Puhasta õunad ja lõika õhukesed viilud. Pigista neile natuke sidrunimahla, et õunad ei muutuks pruuniks. Vala tainas lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Lao ülima kannatlikkusega õunaviilud, koor ülespoole, tihedalt üksteise kõrvale. Väga ilus saab, kui osa õunu on punapõsksed ning teised heledamad. Suuremate õunte korral tuleb kaks ringi, väiksematest kolm.
3. Puista õunaviiludele kaneeli ja suhkrut ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Märksõnad

uppsalaõunakook

KOMMENTAARID

Vapsik 02.sept 2018 10:41
Suhkru kogust tuleks kindlasti vähendada.Liiga magus jäi.
Martin 24.dets 2016 14:04
Päris hea tuli, lihtne valmistada!!!
Aljona 18.sept 2015 21:13
Tulebki selline paks tainas? Ja 2 supilusikat piima?
askold 01.dets 2013 23:57
tõesti hea ja lihtne, kui õunu ei ole sobivad muud marjad ka, vähemalt punaste ja mustsõstardega oli super
lemmik 06.nov 2013 19:00
kõige parem õunakook mida ma eales teinud oled. Kiidan!!!!
Sigrit 15.okt 2013 10:05
Minu üks suur lemmik!
LauraLa 25.sept 2013 09:18
Väga lihtne valmistada ja maitsev kah :)
Tessa 21.sept 2013 22:16
Ülihea tuli.Olen väga rahul retseptiga.Teinegi kord teen :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga