Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soome

Rabarberileib

Soome

Rabarberileib

Toidutare Soome
PrindiSoovita sõbrale
Pärmitainas küpsetis.
Retsept
portsjonile
25 g pärmi
1 sl õli
2.5 dl vett
1 tl soola
6 dl nisujahu
0.5 dl nisukliisid
0.5 dl päevalilleseemneid
1 sl suhkrut
1.5 dl tükeldatud rabarbrit
vormi määrimiseks õli

Sega väikeses kausis rabarbritükid ja suhkur ning kuumuta mikroahjus 5 minutit. Lase jahtuda.
Murenda pärm suurde kaussi. Sega õli ja vesi ning soojenda käetemperatuurini. Kalla õli-veesegu pärmi peale ja sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa pool jahust, kliid, päevalilleseemned. Sega, lisa ülejäänud nisujahu ja sõtku tainas ühtlaseks. Jaota tainas kaheks.
Pane üks osa võitatud pooleteistliitrisesse võitatud keeksivormi. Kata jahtunud rabarberiseguga, peale ülejäänud tainas. Lase leival puhta köögirätiku all kahekordseks kerkida. Küpseta 200º C juures ahju allosas 15 minutit ning siis 20 minutit ahju keskosas. Hoia rabarberileiba umbes 10 minutit rätiku all soojas, siis kummuta vormist välja.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes