Rahvusköögid  » Tai

Tai stiilis praetud riisinuudlid ehk pad Thai

Keskmine hinne: 3.27 Allikas: Aasia toidud Autor: Epp Mihkels
Peale vürtsikaid suppe peetakse kõige iseloomulikumaks Tai toiduks just seda rooga. Tegu on nuudliroaga, millesse segataks idusid, köögivilju, kana, tofut jne. retsepte on sama palju, kui on kokki. Nii et pad tahi´dtehes saab olla väga loominguline.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika kanaliha kuubikuteks. Puhasta sibul ja haki tšilli, sibul ja küüslauk. Aja vokkpannil õli tuliseks ja prae hakitud köögivilju selles umbes 1 minut. Lisa kanatükid, maitsesta tamarindi, kalakastme ja suhkruga. Jätka praadimist 2-3 minutit pidevalt segades. Samal ajal vala riisnuudlid sõelal keeva veega üle, et neid pehmendada. Nõruta nuudlid, lisa vokiroale ja sega läbi. Kuumuta veel 1 minut.
Tõsta pannilbidaga ained ühele panniservale ja löö teisele lahti muna. Kuumuta muna kergelt segades ja ühenda ülejäänud roaga. Lisa kreveteid ja kuumuta minuti jagu, et need soojeneksid. Kontrolli maitset ja vajdusle lisa kalakastet. Roog peaks jääma magushapu ja mõõdukalt terav.
Kui soovid vürtsikust lisada, sega hulka serveerimiseks mõeldud hakitud tšillipipar või 1 spl tšillihelbeid. Ent võid need ka eraldi lauale anda, et iga sööja saaks ise tulisust reguleerida. Serveerides puista peale koriandrilehti.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Karl 18.juuni 2013 15:42
Üks asi mis kindlasti puudu on, on laimimahl lõpus peale. Pad thai peaks olema kombinatsioon neljast maitsest, magus, hapu, soolane ja unami.
Kristjan 21.apr 2012 17:52
suurepärane !
1