Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tai

Tai kanavokk

Tai

Tai kanavokk

Lia Virkus Pereköögi kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Vokiroog valmib kiirelt, kui kutsud pereliikmed appi aineid tükeldama. Lastele meeldib lõigata näiteks kana, ananassi ja paprikat. Rooga on mugav teha vokkpannil, aga sobib ka lihtsalt kõrgete äärtega suur pann.
Retsept
portsjonile
400 g Kanakintsud või -filee
2 tk Küüslauguküüs
2 cm Ingverijuur
100 g Šampinjonid
1 tk Punane paprika
227 g Ananssitükid omas mahlas
1 spl Rapsiõli
3 spl Sojakaste
Basmatiriis (serveerimiseks)
1. Pane riis keema. Tükelda kanaliha. Haki või viiluta küüslauk. Peenesta ingver, viiluta šampinjonid ja lõika paprika ribadeks. Tükelda ananass.

2. Kuumuta (vokk)pannil õli.

3. Küpseta kõigepealt kana, küüslauku ja ingverit mõni minut. Lisa soja ja prae segades nii palju, et kana saab kauni värvi. Siis lisa paprika ja seened, kuumuta veel paar minutit.

4. Lõpuks sega hulka ananassitükid ning kuumuta kõik koos läbi. Serveeri kohe basmatiriisiga.

KOMMENTAARID

Mzz 26.jaan 2015 16:19
Väike soovitus: Prae õlis kergelt küüslauk. Ananassi konserv - pange kanaliha sellesse vedelikku pannile hauduma, kuniks vedelik on peaaegu ära aurustunud. Seejärel lisage seened paprika ja kõik nuud maitseained kirjas, aga : Soovitan lisada ka koos sojaga natuke kalakastet. Võimalusel panna natuke hakitud chillit/chillipas-
ta/cheyenne pipar. Kui soovite teistsugusemaks keerata lisage ka pool purki kookospiima. Kui tahate retsepti samaks jätta lisage kanale koos ananassi mahlaga natuke karrit.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke