Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tai

Õuna-tapiokipuding

Tai

Õuna-tapiokipuding

Maire Vesingi Tervise hoidmise toidud 3
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Lauri Kulpsoo
Taipärane tapiokipuding on hea vaheldus riisipudingule.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
120 g Tapioki- või kartulitärklisepallikesi
80 g Roo- või palmisuhkur
100 g Õunad
50 g Rosinad või teised kuivatatud puuviljad
2 tk Kanamuna
1 tk Vanillikaun
Meresool
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
5 g Kookosrasv või taimeõli vormi määrimiseks
Riisijahu või kookoshelbed määritud vormile puistamiseks
600 ml Riisi-, mandli- või kookospiim
1. Puhasta õunad, lõika kuubikuteks. Pese rosinad.

2. Pane keema kookospiim, 40 g suhkrut ja vanillikaun. Lase keema tõusta ning lisa kartulitärklise- või tapiokigraanulid. Kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, sega aeg-ajalt. Eemalda vanillikaun
ning lõika pikuti pooleks. Kaabi seemned noaga kauna küljest ning lisa pudru hulka.

3. Lisa õunakuubikud ja rosinad ning kuumuta veel 5 minutit. Maitsesta meresoola ja sidrunimahlaga.

4. Tõsta pott tulelt ning lase pudrul jahtuda käesoojuseni.

5. Vahusta munad ülejäänud 40 g suhkruga ning sega veidi jahtunud pudru hulka.

6. Määri ahjuvorm kookosrasva või taimeõliga, puista üle riisijahu või kookoshelvestega ja vala puder vormi.

7. Küpseta 180-kraadises ahjus 30–45 minutit. Vältimaks liigset tumenemist, võib vormi poole küpsemise pealt katta fooliumiga.

8. Serveeri soojalt või külmalt kisselli, keedise või magusa gluteenita ja piimata vanillikastmega.

Märksõnad

õuna-tapiokipuding

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga