Rahvusköögid  » Ukraina

Ukraina pelmeenid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Stiil
Ukraina pelmeenid
Kogus: 1 portsjon
Sega tainas valmis ja pane seniks külma, kuni valmistad täidise.
Täidis:
sega komponendid omavahel, maitsesta ning haki veel noaga, et mass jääks ühtlane. Nüüd võta tainas külmast, rulli seda tainarulliga ja sõtku mõned korrad alla, et tainas jääks sitke. Tee tainast toru ja lõika noaga umbes 2,5–3 cm pikkused jupid. Mudi tainatükk sõrmede vahel lamedaks, aseta sellele täidis ning näpi tainaservad kokku. Vene ja ukraina perenaised soovitavad jätta taina ja liha vahele natuke õhku ning tühi pelmeen ei tohi olla liiga õhuke.
Pane vesi keema, lisa natuke soola ja loorberit ning aja vesi keema. Keeda värskeid pelmeene umbes seitse minut, külmutatutele kulub 10 minutit. Keetmisel tekkinud puljongit saab kasutada kastmena. Paku kõrvale hapukoort, äädikat, sibulat ja maitseürte.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
gfd 23.märts 2010 15:31
;):O:O
Myy 17.sept 2009 09:26
deili105 06.mai 2009 17:38
mina olen lausa üles kasvanud nende vareenikutega-
ühtlasi on ka kujunenud minu lemmikuks.eriti meeldivad kartulipudru täidisega,nämma.
NIPITIRI 29.märts 2009 18:56
Ukraina rahvuskööki kuuluvad pelmeenid,vareeni-
kud,borss jne.
Linchik1 14.veeb 2009 11:35
aga panun siis retsepti :P tahaks ka neid kohupiima/kirsi vareenikuid :D
meerit 10.nov 2008 20:59
Kagu-Ukraina külas õpetas "babulja" meid väikseid vareenikuid tegema. Ääred tulid keerata tiheda vindina kinni. Said ilusad, väiksed ja väga maitsvad!:Y Ikka magusa kohupiimaga või kivideta kirssidega. Aastakümneid hiljemgi teen erinevate täidestega just väikseid keeruga vareenikuid:).
maverik 10.nov 2008 03:29
Reinul on tuline öigus#ja vareenikud on oi kui nämmid eriti teisel päeval praetuna täidiseks pannakse kartulit, hapukapsast, toorjuustu ja isegi kirsse
tiiashi 07.nov 2008 12:45
Proovin täna kindlasti teha.
Rein 02.nov 2008 18:39
Ukraina rahvusroaks ei ole pelmeen vaid on vareenikud! Erineva täidisega (magusad v. soolased), need tehakse suured ja süüakse rohke hapukoorega. Tule-
tage meelde või Gogoli teost "Õhtud Dikanka lähistel"...
1