Rahvusköögid  » Ungari

Paprikaguljašš

Keskmine hinne: 3.6 Allikas: 100 rooga
Värvikas Ungari paks supp, millele annavad hea maitse rohked paprikad koos vürtsidega. Kui on väga kiire, võib rooga valmistada ka hakklihast
Kogus: 4 portsjonit
Pruunista ribadeks lõigatud liha tükk või hakkliha paksupõhjalises kastrulis. Prae hakitud sibulaid mõni minut pannil õlis, tõsta potti liha juurde. Lisa sinna ka tomatipüree- või kaste, lihapuljong ja maitseained ja hauta 45-60 minutit. Pane juurde kuubikuteks lõigatud kartulid ja paprikad. Keeda rooga veel 10-20 minutit või kuni kartulid on pehmed.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Supilemb 06.märts 2012 11:28
Ungarlaste endi raudreegel on see, et alustatakse rasva või õli kuumutamisest poti põhjas, sinna lisatakse magus paprikapulber, sest see tuleb "äratada" rasvaines, muidu ei tule paprikapulbri magus maitse esile. Edasi juba liha, sibul jms. Suitsuliha annab ka mõnusa lisameki supile. Soovi korral paksendatakse suppi hapukoorega või hapukoore ja jahu seguga. Seda muidugi kõige lõpus. Samuti lisatakse kange paprikapulber alles kõige lõpus, muidu tapab muud maitsed ära.
Marju 12.sept 2010 19:54
Päris hea oli. Köögivilja kuubikuteks lõikamine oli veidi tülikas.
1