Uudiskiri Instagram Facebook
 
Ungari

Pusta pörkölt

Ungari

Pusta pörkölt

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Ungari roog. Mooritud loomaliha sibula, küüslaugu, paprika, tomati, valge veini ja kartulitega.
Retsept
portsjonile
800 g Veiseliha
120 g Rasvaine (searasv, õli)
140 g Sibul
2 küünt Küüslauk
4 tk Paprika (roheline)
3 tk Tomat või
2 spl Tomatipasta
3 dl Valge vein
Paprika (jahvatatud)
Must pipar
Sool
Majoraan
1 kg Kartul
Valmistusviis Liha pesta ja lõigata suurteks kuubikuteks. Jämedalt hakitud sibulad ja küüslauk pruunistada rasvas, puistata peale paprikapulbrit ja lisada kohe liha. Pruunistada kergelt, valada juurde veidi vett ja pool veinist ning hautada vaiksel tulel kaane all. Maitsestada soola, pipra ja majoraaniga. Kui liha on poolvalmis, lisada kangideks lõigatud kartulid ja paprikaribad. Valada juurde ülejäänud vein ja hautada kaane all valmis. Hautamise ajal tuleb pörkölti aeg-ajalt ettevaatlikult segada. Anda lauale soojendatud taldrikutel.Hea teada !Serveeri kohe pärast valmistamist soojendatud taldrikutel.

Märksõnad

pörköltpusta

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga