Rahvusköögid  » Vahemere

Torta di riso ehk riisikook

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Kui teile maitseb riisipuding, siis on suure tõenäosusega ka see kook üks teie lemmikutest, mille jaoks sain inspiratsiooni Jamie Oliver´lt. Hea nii soojalt kui külmalt, serveerituna hapukoorega või ilma. Riisipudingu võid valmis teha ka juba eelmisel päeval.
Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa jahu, apelsinikoor ja munakollased. Kui segu on jämedamat sorti riivsaia- laadseks muutunud, lisage külm vesi. Sõtkuge kiirelt tainapalliks, suruge 28 cm-se koogivormi põhja ja pange tunnikeseks külmkappi.
Pane potipõhja 1 dl vett, lase keema, lisa riis ja kuumuta kuni riis on vee enda sisse peaaegu imenud. Pane pliidikuumus keskmisel temperatuurile. Lisa väikeste osadena piim, kui see on riisi sisse imendunud, lisa juurde. Sega nii tihedalt kui võimalik. Keeda niimoodi putru 35 minutit, seejärel lülita pliidikuumus välja, lisa suhkur ja apelsinikoor ja jäta see siis kaane alla vähemalt 15 minutiks hauduma. Jahuta.
Küpseta muretaina põhja 200-kraadises temperatuuris u. 10 minutit, kuniks see on kuldpruun. Sega jahtunud riisipuder 2 lahtiklopitud munaga ja vala eelküpsetatud koogitainale. Küpseta veel umbes 20 minutit, kuniks kook on pealt kuldkollane.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Riis 20.okt 2010 18:50
just valmistasin, põhjaks poest ostetud liivataigen ja täidiseks hommikune riisipuder. Imelihtne, kiire ja maitsev ning materjalid kodus olemas!
tammekad 20.sept 2010 17:15
Keetsin natuke pudingut teistmoodi: pigem nagu risottot. Panin haudepotti 50g võid ja praadisin seal sees riisi natuke läbi. siis lisasin vee(ilma keeb põhja ruttu) ja piima nii et kataks riisi. Lisasin kohe ka koored ja mahla, et maitse riisi imbuks ning piima jupikaupa. PS: riisi ei tohi liiga kuivaks jätta, muidu jääb kook ka kuiv. Maitsele lisaksin aga midagi juurde. Kasvõi jõhvikaid...
K. 14.sept 2010 00:21
Lisasin samuti täidisesse natuke rosinaid, mis tegi koogi palju paremaks, ilma oleks arvatavasti liiga mage tulnud. Midagi viga pole, aga midagi vapustavat samuti mitte.
lauretnsius 08.veeb 2010 18:56
väga hea kerge ja tervislik kook; need kes magusat armastavad võiksid suhkrut täidisesse rohkem panna
Ly 02.veeb 2010 10:51
Aaa...oih, seetõttu peeti seda kohupiimakoogiks, et tegin purduriisi puudumise tõttu riisihelvestega. Aga kindlasti proovin ka pudruriisiga:Y
Ly 02.veeb 2010 10:48
Vägaaa heaa....külalised arvasid, et tegemist on kohupiimakoogiga:D -
Lisasin veel rosinaid, mida leotasin apelsinimahlas. Peale raputasin pruuni suhkrut, mis läks mõnusaks krõbedaks.
laurhead 31.jaan 2010 18:21
tundub super :P
nuuskur 29.jaan 2010 16:17
Plaanin kindlasti proovida :)
magus sai 29.jaan 2010 14:35
tegin kooki valmis ja väga hea oli.
malle 27.jaan 2010 11:59
see meeldib mulle
1