Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vene ja Ida-Euroopa

Siberi pelmeenid

Vene ja Ida-Euroopa

Siberi pelmeenid

Irina Pähn
PrindiSoovita sõbrale
Retsept
portsjonile
TAINAS
0.5 kg nisujahu
1 tk Väike muna
2 dl sooja vett
TÄIDIS
150 g veisehakkliha
200 g seahakkliha
1 tk Sibul
0.5 dl Vesi
1 tl Suhkur
SOOVI KORRAL
Küüslauk
Sega hakklihad peeneks hakitud sibula ja veega. Maitsesta soola ning musta pipraga. Soovi korral lisa hakitud küüslauk.
Taina valmistamiseks sega kausis muna, sool ja soe vesi, lisa vähehaaval jahu ning sõtku üsna sitkeks tainaks (ei tohi käte külge jääda). Jäta tainas pooleks tunniks käterätiku alla seisma, et tainas nö lõdvestuks.Valmis tainas rulli pikaks vorstiks ja lõika võrdseteks juppideks. Vormi nendest ümarad rattad ja tõsta lusikaga segu keskele. Suru taina servad kokku.
Pelmeene võib serveerida puljongis, praetult sulavõis või hapukoorega.

KOMMENTAARID

pelmeen 17.nov 2009 18:21
mitmele sellest kogusest jagub
Juppstükk 21.mai 2009 17:38
antud muna ja vee koguse peale jäi jahust küll väheks.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool