Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vene ja Ida-Euroopa

Strooganov sinihallitusjuustuga

Vene ja Ida-Euroopa

Strooganov sinihallitusjuustuga

Pille Enden Kodused kastmed
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Strooganove on kõige parem valmistada veise välisfileest, aga ka abatükist või tagaosast. Fileeosad vajavad hautamiseks vähem aega kui muud osad.

40-60 min

Retsept
portsjonile
500 g Veiseliha (välisfilee)
1 spl Rapsiõli
Või
2 tk Sibul
6 küünt Küüslauk
3 dl Puljong
2 spl Valge veini äädikas
6 dl Rõõsk koor 35%-line
100 g Sinihallitusjuust
Lõika liha peenikesteks ribadeks ja pruunista 2- 3 minuit pannil või-õlisegus. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja äädikas ning hauta edasi (5-6 minutit). Vala nüüd lihale järk-järgult kuuma puljongit ja hauta liha pehmeks. Lisa vahukoor ning hauta veelkord kaste läbi. Segahulka murendatud sinihallitusjuust ja maitsesta soola-pipraga. Serveeri koos keedetud riisi või kartulitega.

KOMMENTAARID

Priit R. 21.sept 2012 14:57
Valmistasin,aga et hirve välisfileest..Super lux..Mul oli ehk liha 100g vähem,kui retseptis ette nähtud.Ja selle põhjal oleks olnud 6 dl rõõska koort palju...panin vaid 4dl ja tundus,et seegi oli tsipake palju...kuid lõpp kokkuvõttes väga väga maitsev oli toit..Ka teised kiitsid...Teen kindlasti veel...
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke