Rahvusköögid  » Vene ja Ida-Euroopa

Sibulaklops

Keskmine hinne: 3.81 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Minul on sibulaklopsiga väga erilised mälestused. Seda toitu meil kodus ei valmistatud, kuid kui käisime igal aastal restoranis kooliaasta algust ja lõppu tähistamas, siis tellisime sageli just sibulaklopsi. Ehk see selgitab, miks mulle siiani tundub sibulaklops väga peene ja uhke roana.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Eemalda kelmed ja lõika liha ristikiudu 2 cm viiludeks. Töötle liha õrnalt vasaraga vajutades õhukeseks ja anna lihatükkidele ovaalne kuju. Raputa üle soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Kuumuta pannil õli ja prae kuumas liha mõlemalt poolt helepruuniks. Hauta seejärel liha madalal kuumusel pehmeks, vajadusel lisa pannile kuuma vett.
Valmista koorekaste. Selleks pruunista teisel pannil jahu ja lisa veidi võid, siis lisa keev vesi ning lase kastmel seda vispliga hästi läbisegades keema tõusta. Pane hulka ka hapukoor ja sega kaste ühtlaseks. Vajadusel maitsesta. Aseta lihatükid kastmesse ning hauta rooga veel mõned minutid.
Lõika sibulast rattad või poolrattad ning prae õlis keskmisel kuumusel kuldkollaseks. Maitseta soola ja pipraga. Aseta taldrikule kaste koos veiselihalõikudega ning tõsta kuhjaga peale praetud sibulat. Juurde sobib pakkuda keedetud kartuleid ja värskeid köögivilju.
SOOVITUS: Sibulad võid praadida pannil ja valmistada seejärel kaste ka otse sibulatele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mees,kes valmistand klopse 40 aastat(oma armastatud naisele) 22.jaan 2016 16:38
Lõpetage see erinevate lihade kuhjamine (see pole fondüü), loomalihast saab eraldi sibulaklopsi teha ja sea(filee)lihast eraldi sibulaklopsi. Eriti tähtis on pruunistada sibulad koos sealiha fileetükkidega,siis (prae)sibula aroomid ambree seguneb liha algsel termilisel töötlusel,hiljem tuleks kaua -kaua hautada,kel malmpott ,sel tuleb mii pliital kui ahjus kõige parem välja. Loomalihale (ärge pange haput koort) valage vahukoort(!!) peale,need ,kes dieeti peavad kohvikoort ja SEDA LÕPUS!!!! Loomalihale sobib paar tera tüümiani või Sulu-Gutsuli maitseainet riputada (loorberileht iga tegija otsustada),paar terapipart . Sealihale ,aga lisaks vürtsidele pigistage enne koore sissevalamist üks apelsin mahlana sisse. Head isu!
kapa278 15.okt 2013 20:11
väga hea
vmustankin 25.sept 2013 19:03
Väga hea, nagu nõuka ajal.
aili 68 10.veeb 2013 11:36
mul sama nostalgilised maitseelamused sibulaklopsisöömi-
sest restoranis.Teen nüüd vahetevahel ise kodus.
siirikirikal 09.nov 2012 14:58
Kui liha on kvaliteetne, läheb selleks nii tunnike, muul juhul aga võib see paar tundi võtta, enne kui liha kahvli all pehme on. Parem on hoida madalat kuumust ning hautada pikalt kui ägedal kuumusel ja ruttu. Lihaviilud võib panna koos praemahlaga ka hoopis ahju hauduma.
Ave 09.nov 2012 14:53
kaua liha peaks pärast praadimist hautama, et see pehmeks jääks, aga mitte vintskeks?
Mall 09.nov 2012 10:42
Hinne jäi enne panemata ;-)
Mall 09.nov 2012 10:41
Mina praen liha kõigepealt pannil ära, tõstan lihatükid paksupõhjalisse potti ja lisan väikse törtsu vett ning lasen seal vaikselt lihal veel haududa. Samal ajal praen pannil lihast jäänud rasvas sibulad ja tõstan need liha peale potti. Pannil teen valmis kastme ja valan lõpuks selle liha ja sibula peale, aga enam edasi ei keeda. Lasen enne serveerimist kaane all lihal-kastmel tõmmata 15 minutit. Meie pere pühapäeva toit.
1