Rahvusköögid  » Vene ja Ida-Euroopa

Kohupiimapontšikud

Keskmine hinne: 3.28 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Pontšikute tegemine pole üldse nii keeruline, kui tunduda võib. Ja kui mõnusad mahlased need maitsevad, kui nad pooljahtunult tuhksuhkruga üle puistad ja sööd! Pontšikud on head ka külmana järgmisel päeval. Sõelu nood uuesti tuhksuhkruga üle vahetult enne sööma hakkamist. Kogus 30 tükki.
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega hulka sool, kohupiim, jahu ja sooda. Tainas peaks jääma pehme, et saaks lusika abil pallikesed kuuma õli sisse tõsta.

2. Küpsetusnõuks vali paksu põhja ja väikese läbimõõduga kastrul, siis kulub vähem rasvainet. Kuumuta õli kastrulis. Tõsta kuuma õli sisse korraga nii mitu tainapalli, et need saavad vabalt keerelda. Pruunista pallid õlis ühelt poolt kuldpruuniks ja pööra ringi, küpseta ka teiselt poolt pruuniks.

3. Tõsta sõelale nõrguma. Lase veidi jahtuda ja sõelu üle tuhksuhkruga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa