Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vene ja Ida-Euroopa

Kohupiimapontšikud

Vene ja Ida-Euroopa

Kohupiimapontšikud

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pontšikute tegemine pole üldse nii keeruline, kui tunduda võib. Ja kui mõnusad mahlased need maitsevad, kui nad pooljahtunult tuhksuhkruga üle puistad ja sööd! Pontšikud on head ka külmana järgmisel päeval. Sõelu nood uuesti tuhksuhkruga üle vahetult enne sööma hakkamist. Kogus 30 tükki.

20-40 min

Retsept
400 g Pakikohupiim
4 tk Muna
4 sl Suhkur
0.5 tl Sool
10 sl (kuhjaga) Nisujahu
1 tl Söögisooda
1 l Rapsiõli (küpsetamiseks)
1. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega hulka sool, kohupiim, jahu ja sooda. Tainas peaks jääma pehme, et saaks lusika abil pallikesed kuuma õli sisse tõsta.

2. Küpsetusnõuks vali paksu põhja ja väikese läbimõõduga kastrul, siis kulub vähem rasvainet. Kuumuta õli kastrulis. Tõsta kuuma õli sisse korraga nii mitu tainapalli, et need saavad vabalt keerelda. Pruunista pallid õlis ühelt poolt kuldpruuniks ja pööra ringi, küpseta ka teiselt poolt pruuniks.

3. Tõsta sõelale nõrguma. Lase veidi jahtuda ja sõelu üle tuhksuhkruga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree