Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vene ja Ida-Euroopa

Meepräänikud

Vene ja Ida-Euroopa

Meepräänikud

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Nostalgilised pehmed meemaitselised küpsised.

üle 60 min

Retsept
70 g Toasoe või
150 g Vedel mesi
2 tk Munakollane (suur)
1 dl Suhkur
0.25 tl Nelk
0.25 tl Kaneel
Muskaatpähkel (värskelt riivitud)
0.25 tl Sool
300 g Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
GLASUUR
1 tk Munavalge
1 dl Tuhksuhkur

1. Sega lusikaga toasoe või, mesi, munakollased ja suhkur ühtlaseks massiks.

2. Jäta igaks juhuks 50 g jahu esmalt kõrvale, kuna munade suurus võib olla nõutust väiksem. Siis aga võib tainas liiga kuiv tulla. Seega sega kuivained omavahel ja lisa tainasse.

3. Sega tainast kätega seni, kuni saad ühtlase massi. See peab olema sedavõrd ühtlane, et saad käte vahel kenasti koos püsivaid küpsiseid vormida. Lisa vajadusel järelejäänud jahu kogus. Pane tainas pooleks tunniks külmikusse kile alla ootele.

4. Vormi käte vahel esmalt pallikesed umbes 4-5 cm läbimõõduga. Suru need õrnalt alt lapikuks ja aseta küpsetusplaadile. Jäta küpsiste vahele piisavalt kerkimisruumi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni need on pruunikad.

5. Vahepeal valmista glasuur. Selleks klopi tuhksuhkur munavalgega ühtlaseks. Pintselda kohe ahjus tulnud präänikutele.


HEA TEADA!
*Sellest tainakogusest saad umbes 20-25 präänikut.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree