Rahvusköögid  » Vene ja Ida-Euroopa

Meepräänikud

Keskmine hinne: 3.71 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Nostalgilised pehmed meemaitselised küpsised.
Valmistusaeg: üle 60 min

1. Sega lusikaga toasoe või, mesi, munakollased ja suhkur ühtlaseks massiks.

2. Jäta igaks juhuks 50 g jahu esmalt kõrvale, kuna munade suurus võib olla nõutust väiksem. Siis aga võib tainas liiga kuiv tulla. Seega sega kuivained omavahel ja lisa tainasse.

3. Sega tainast kätega seni, kuni saad ühtlase massi. See peab olema sedavõrd ühtlane, et saad käte vahel kenasti koos püsivaid küpsiseid vormida. Lisa vajadusel järelejäänud jahu kogus. Pane tainas pooleks tunniks külmikusse kile alla ootele.

4. Vormi käte vahel esmalt pallikesed umbes 4-5 cm läbimõõduga. Suru need õrnalt alt lapikuks ja aseta küpsetusplaadile. Jäta küpsiste vahele piisavalt kerkimisruumi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni need on pruunikad.

5. Vahepeal valmista glasuur. Selleks klopi tuhksuhkur munavalgega ühtlaseks. Pintselda kohe ahjus tulnud präänikutele.


HEA TEADA!
*Sellest tainakogusest saad umbes 20-25 präänikut.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa