Rahvusköögid  » Vene ja Ida-Euroopa

Suured friteeritud pelmeenid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Suured friteeritud pelmeenid ehk gruusia tsheburekid
Kogus: 1 portsjon
Tainas:
 
1 muna
500 g jahu
2 dl soolast vett
 
Täidis:

 
500 g kodust hakkliha
3 sibulat
pipart ja soola 
külma vett või piima
Mõõda jahu lauale, vajuta kuhja sisse auk ja vala sinna muna. Näpi muna tainasse ja lisa vesi. Näpi tainast seni, kuni tekib ühtlane tainas.
Sõtku tainas hoolega läbi ja pane tunniks ajaks toidukilesse mähituna tõmbuma.
Lase sealiha koos sibulatega läbi hakklihamasina, maitsesta soola ja pipraga.
15 minutit enne praadimise algust lisa segusse nii palju vett, et segu muutuks paksu hapukoore sarnaseks. 
Jaga tainas kolmeks, rulli sellest parajad jupid ja rulli need lahti. Lõika tainast umbes 15 cm läbimõõduga kettad, pane ühele servale hakklihasegu ja näpi servad kinni. Enne võid tainaservi määrida külma veega, siis peaks need hästi kinni kleepuma.
Keeda puljongis valmis (pelmeenid tõusevad pinnale) ja küpseta üle kuumas õlis (vt teema Friteerimine).
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
eppenno 26.märts 2012 12:43
see hinkali retsept peab paika vaid taigna osas ,hakklihale lisatakse hulgaliselt maitserohelist ja selles ongi iva....hinkali kokkun5ppimise koht peab j55ma nagu s6lm ,millest teda süües saab kinni v6tta ja reeglina seda sabakest ei söödagi ära ,vaid visatakse minema.Hinkali peaks jääma seest hästi mahlane ,seepärast ka tarvilik saba millest hoida.Ja appi,miks praadida See ei ole klassikaline hinkali ,puhta jabur
Pikkapäk 29.apr 2010 20:05
Ühes Oma Maitses oli tseburekkide retsept ning seal olid kogused teised. See on superhää asi. Soovitan minna Tartus asuvasse Gruusia Kööki.
1