Rahvusköögid  » Vene ja Ida-Euroopa

Tomati-sibulasalat

Keskmine hinne: 2.82 Allikas: Vene/Ukraina
Vürtsikas tomati-sibulasalat.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Tomatid tükeldada, sibulad viilutada. Tükeldatud tomatit keeta umbes 10 minutit, seejärel lisada maitseained ja sibularattad ning keeta veel 10 minutit. Kõige lõpus lisada äädikas, panna salat kuumadesse purkidesse ja sulgeda kohe õhukindlalt. Maitseainete kogust võib suurendada või vähendada vastavalt oma maitsele. Annan sellised kogused, nagu sain need oma ukrainlannast sõbrannalt (ise olen tegelikult salati teinud tunduvalt vürtsikama, samuti olen lisanud ka vürtsi ja muskaati, mida retseptis ei ole).
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
annweb 20.aug 2015 21:31
Jätsin äädika ära, sest tomat ise piisavalt hapu. kõik ülejäänu sai retsepti järgi. Tuli väga hea.
eevi 11.sept 2012 09:05
mina olen lisaks pannud veel hästi peeneks hakitud küüslauku, ananassitükke ja porgandirattaid. Teen suhteliselt magusa. Meie pere üks lemmikuid:)
piruk 27.aug 2011 12:38
kuuma oliivõli tilga sisse porgandist lõigutud tikukesed, otsa sibulis, paprika ja tomat. tiba nelki ja piprateri . soolad-suhkrud-
äädikad maitse järgi, ülbelt hea tuleb- peaasi et "läbi ei keeda" vaid kuumutad keemiseni ja moosi osalised kergelt krõmpsud jäävad. Kanakäe võid ka poest osta aga see kaste killib :)))
Hindaja 23.aug 2011 11:02
olen teinud sama salatit,aga ei keeda midagi,lihtsalt purki ja muidugi tuleb hoida külmas,terve talve säilib,sest sool ja äädikas on sees.
karoliina 17.aug 2011 15:16
väga hea
rant 13.sept 2010 20:01
Juu ei lähe iialgi meelest kadunud vanaema tehtud salati maitse! Nüüd proovin teha ka ise seda salatid sest selline isu tuli ikka peale.:P:P:P
anneli 04.okt 2009 17:54
Mul just sama salati tegemine käsil. Tulingi siia uurima, et mis vahekorras soola-suhkurt-
äädikat panna. Olen seda salatit ka varem teinud, aga ainult soolaga. Seekord siis proovin teistmoodi.
enxu 12.sept 2009 17:30
nu kui kõik kiidavad siis ka proovin ;) sügisest päikest kõigile
jansu 07.sept 2009 14:14
mul vanaema õpetas seda salatit samamoodi tegema.... väga hea salat on :Y
m2uks 23.aug 2009 15:37
tip top salat :Y
NurrMarta 25.aug 2008 18:31
Ilsu, mina olengi tomatid enne koorinud. Mulle ei meeldi need sitked "rihmaks" tõmmanud tomatikooretükid :)
ilsu 24.aug 2008 14:44
ja tundub, et äädikat on ka liiast... aga eks ma talvepoole ytlen mis välja tuli :)
ilsu 24.aug 2008 14:31
kas äkki peaks tomatid enne koorima?
Atsinna 22.aug 2008 22:02
Üldiselt vana ja äraproovitud salat. Mina ei tee seda üldse äädikaga, tomat asendab äädikat ja halvaks ei lähe. Sama koguse kohta panen veidi rohkem suhkrut, musta pipart ei pane, vaid tšillipipart veerand tl, vürtsi ja nelki teradena, mille välja korjan enne purki panekut. Terad on muidugi loetud eelnevalt, sest kõik vaja kätte saada.
koogikeeraja 22.aug 2008 21:47
Proovisin ära. Väga hea tuli.Mulle just meeldib,et suu õhkab kui sööd.
NurrMarta 21.aug 2008 23:14
Mina panen selle koguse kohta 2tl soola ja 2tl suhkrut. Ja 0.5tl jahvatatud pipart läheb nagu siingi, aga terapipart ei pane. Ja nelki 5-6. Äädikat ainult 1 spl. Muidu on kuidagi liiga hapu. Chilit vms võiks muidugi kaaluda, aga meie muu pere ei ole sellised tuleneelajad :)
koogikeeraja 21.aug 2008 21:06
proovin kohe homme!
imbi2 26.aug 2006 13:18
tegin siis kah seda salatit.minu arust täitsa hea aga kodused nats nurisesid et liiga soolane ja piprane.
marialuisa 29.juuli 2006 17:12
väga hea
lookas 05.sept 2005 18:19
Mõnus meeste lemmik, aga meie peregi armastab pisut "krehvtisemat"! Selleks lisada tükeldatud tšillipiprakaun ja maitseainetest kindlasti cayenne`i pipart ning muskaati.
1