Riisitoidud

Kõrvitsarisoto

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Pisikesi šalottsibulaid, head riisi ja veini sisaldav risoto, millele mahedat maitset lisavad kuldsed kõrvitsatükid, maitseb üllatavalt hästi ka meestele.
Kogus: 4 portsjonit
Sulata kastrulis või, lisa hakitud sibulad ja küüslauguküüned ning prae klaasjaks. Pane juurde riis ja kuumuta paar minutit, ise pidevalt segades. Lisa vein ja lase korraks keema tõusta. Sega juurde tükeldatud kõrvits ja 2 dl puljongit. Seejärel kuumuta pidevalt segades ja puljongit juurde lisades 20 minutit ehk seni, kuni kogu leem on riisi imendunud. Lisa hakitud lehtpetersell ja riivitud Parmesan, maitsesta soola-pipraga. Serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tyuts 23.jaan 2012 11:03
Toidu tegemise ajal arvasin, et siit ei tule midagi head välja. Kuuma alkoholi lõhn mulle lihtsalt ei meeldi. Kuid lõpuks tuli välja nii maitsev toit, et kõrvitsat mittesööv laps küsis lausa teise portsu juurde ja käskis seda veel teha. Kasutasin ka tavalist sibulat ja lõpus lisasin natuke praetud kanafileed, kuigi oleks olnud väga maitsev ka ilma selleta.
Mmmerlekas 20.nov 2011 13:18
Tegin ka kanalihaga, täitsa hea sai, ainult et petersell ei sobinud väga hästi.
laisk 01.nov 2011 17:23
Proovisin karriga ja ohtra küüslauguga. Pruunistasin enne lisamist kõrvitsat natukene. Järgmine kord lisan kanatükke.
katsetaja 14.apr 2011 14:26
Mina lisasin eelpool soovitatud kardemoni, mis andis hea maitsenüansi. Natuke kohvikoort ja kanafileed sai ka lisatud. Maitsev, maitsev. minu väike poja sõi kah kahe suupoolega.
Manukene98 01.apr 2011 22:05
lisasin hulka veel mõned väikesd tomatid ja natuke letshot ning tsipa panin hapukoort. Ohtralt panin ka 5 pipra segu. No tõeliselt maitsev tuli, sõin terve õhtu.
usinõppur 04.jaan 2011 13:48
tat2, ah et itaalia köögis ei kasutata võid ega peterselli? Iga päev õpib midagi uut...
tat2 04.jaan 2011 12:35
muidu Itaalia köögis kasutatakse mitte võid, vaid oliiviõli ning peterselli asemel kindlasti basiilikut. Peterselli kirjutati igasse itaalia retsepti basiilikuasemel Nõuka ajal, kuna basiilikust ei teatud siis midagi. Ju see siis kuidagi siiamaani sisse jäänud.
tammekad 08.okt 2010 09:49
super maitsev risotto! Parmesan teeb selle ülimõnusaks. Peterselli aga me ei armasta ja jätsin selle välja. Kogusest jätkus neljale sööjale..
Ulvi 05.okt 2010 12:33
imemaitsev. Peterselli asemel kasutasin koriandrit.
Tarvet 04.okt 2010 20:44
Suurepärane toit. Lisaks petersellile panin ka tilli ja see muutis toidu veel eriti heaks
mtve 21.veeb 2010 16:47
Sai just hetk tagasi valmis:) ja oli väga.väga maitsev! Muutsin natukene retsepti ja panin kaks suurt tavalist sibulat ning suitsupeekonitükke ning parmesani jätsin välja. Isegi sõid need, kes tavaliselt kõrvitsat ei armasta. :Y
Sillu 19.jaan 2010 14:06
Hea oli küll. Ma sain sellest meeletu koguse risotot, mida sõime ligi nädal, siis panime jäässe ja kui meelde tuli sõime jälle! lapsed, va pirtsud ei söönud ikkagi....
moxilla 22.okt 2009 12:54
väga maitsev !Isegi lapsed sõid!
valentina 17.okt 2009 13:46
väga hea.
1