Riisitoidud

Kõrvitsa-õunarisoto

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Rudolf Visnapuu
Mõnusalt sügisehõnguline risoto sisaldab sügise vilju – kõrvitsat ja õuna. Sobib huvitaval kombel nii soolaseks kui ka magustoiduks.
Kogus: 4 portsjonit
Lõika kõrvits kuubikuteks ja õun sektoriteks. Kuumuta potipõhjas õli, lisa peeneks hakitud sibul ja küüslauk ning prae 2–3 minutit. Lisa kõrvits ja õun ning prae veel umbes 3 minutit. Siis lisa riis ja prae veel 3–4 minutit. Vala juurde vein ja hauta vaiksel tulel umbes 15 minutit, kuni vedelik on aurustunud ja riis peaaegu valmis. Maitsesta suhkruga, mõne aja pärast ka soola ja musta pipraga. Kui risoto on valmis, lisa riivjuust ja või. Juustu võid ka lihtsalt peale puistata.
Magustoiduks serveerides tuleks lisada suhkrut ja natuke rohkem kaneeli ning loomulikult jätta välja küüslauk.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa