Riisitoidud

Riisi-hakklihatäidisega paprikad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Rudolf Visnapuu
Täidetud paprikaid valmistataks kahel erineval moel: kas pannakse paprika sisse toores hakkliha-riisitäidis või siis praetakse täidis ja pannakse siis paprika sisse. Toorest täidist kasutades jääb paprika mahlasem. Pakun siin välja teise variandi – täidis on juba praetud. Loomulikult pole see ainus täidisevariant, neid on väga palju.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 6 portsjonit
Lõika paprikatel ”mütsid” maha ja tee noa abil seest puhtaks. Riivi porgand
ja haki sibul peeneks. Pane hakkliha oliiviõliga praadima ja kui see on poolenisti valmis, lisa porgand ja sibul ning prae edasi. 3–4 minuti pärast lisa tomatipasta ja prae veel umbes 3 minutit. Lisa 4–5 supilusikat valget veini ja hauta veel 4–5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa peeneks hakitud münt.
Keeda riis ja lisa hakklihale. Täida paprikad hakkliha-riisitäidisega ja pane ahjuplaadile. Vala ülejäänud vein plaadipõhjale, pane paprikatele ”mütsid” tagasi pähe ja küpseta 180º juures 10–15 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 13.juuni 2016 09:43
Tomatipastat saab poest :)
Anonüümne 11.juuni 2016 13:10
Mis asi on tomatipasta? Kas tuleb osta või ise teha?
vmustankin 20.okt 2010 01:48
Eelistan siiski toore hakkliha kasutamist.
Marju 21.sept 2010 11:40
mulle maitses. hoidsin paprikaid ahjus veidi kauem, kui siin ettekirjutatud. tasub teha.
Katz 28.märts 2009 19:55
See on küll lihtne roog aga ei maitsenud, nii kuiv ja maitsetu tuli. Soovitan teha ikka hautatult ja paprika täita toores hakklihaga ning hautamisel lisada kastmeks veel tomatit, porgandid, puljongit jne.Luban et tuleb palju parem...
Anna-Liisa 15.veeb 2009 17:06
Väga mõnus ja lihtne roog. Panin veel "kaane" alla ka pisut juustu, et täidis kinnituks ja "kaas" maha ei libiseks :)
1