Riisitoidud

Pestorisoto

Keskmine hinne: 3.61 Allikas: 100 rooga Autor: Rudolf Visnapuu
Pestorisoto valmib kiiresti ja on huvitavat rohelist värvi. Sobib pakkuda prae kõrvale, lisada supile või süüa omaette toiduna. Pesto võib kas ise teha või osta poest.
Kogus: 4 portsjonit
Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae potipõhjas oliiviõlis umbes 3 minutit.
Lisa riis ja prae veel 3–4 minutit. Vala juurde vein ja osade kaupa keevat puljongit ning hauta, kuni riis on pehme. Kui pool vedelikust on aurustunud, lisa pesto ja lase veel korraks roog kuumaks. Maitsesta soola ja musta pipraga ning serveeri koos värskelt riivitud juustuga.
NIPP: Mahlase ja kreemise risoto saad, kui segad risotosse enne serveerimist 150-200 g toorjuustu.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
uduke 05.okt 2012 19:52
Mul on tunne, et Kiks on just see kes tegi õigesti risoto riisist ja sai õige tulemuse. Pildil sõmerast riisist on lihtsalt riisiroog, mitte risoto.
siirikirikal 27.mai 2011 08:26
Kui risoto kipub kuiv jääma, siis lisa aga julgesti puljongit juurde, seni kuni see jääb mõnusalt siidine. Riisisordid on erinevad ja need imavad erinevas koguses vedelikku, nii et kuuma vedelikuga nõu võiks risoto keetmise ajal ligi olla.
Kiks 26.mai 2011 21:10
ma ei tea kas ma tegin midagi valesti või valest riisist, kuigi kasutasin risottoriisi, aga mul tuli ta selline tänkjas pesto-riisipuder. Selline mul küll ei tulnud nagu siin pildil kuigi selline sõmer riis tundub palju parem.
porthos 27.märts 2010 13:56
riisi, tatra ja üldse kõige muu pelgurist, mis pole kartul mehed hakkasid seda meie peres isegi sööma, praetud kanafilee lisandiks juurde ja süüakse väga mitu portsu :)
piia mänd 30.nov 2009 15:33
väga maitsev ja kena
1