Riisitoidud

Kukeseenerohke risoto

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Suvetoidud Autor: Lia Virkus
Värskete kukeseentega risoto on hea vihmase suveõhtu roog. Naudi seda kohe pärast valmimist koos klaasikese valge veiniga.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika seened suuremateks tükkideks. Kuumuta neid paksupõhjalises kastrulis või pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa või, hakitud küüslauk ja porru, kuumuta segades mõni minut. Pane juurde riis ja kuumuta taas segades mõni minut (kuni riis muutub läbipaistvaks). Vala juurde vein. Kui see on riisi imendunud, lisa paar detsiliitrit puljongit ja sega läbi. Jätka vähehaaval leeme lisamist, kuni see on otsas. Sega hulka riivitud Parmesan ja pipar. Soovi korral puista ka taldrikusse tõstetud valmisroale Parmesani.
NIPP: Kreemiselt mahlase risoto saad, kui segad roale hulka ka veidi maitsestamata toorjuustu.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siil 27.sept 2012 10:17
Asendasin samuti porru tavalise sibulaga, panin seenepuljongi, et rohkem head seenelõhna oleks ja lõpuks segasin hulka värsket peterselli. Tänud retsepti eest, kindlasti minu lemmik :)
leemeke 09.aug 2012 10:17
Asendasin porrulaugu hakitud sibulaga ja kuna valget veini kodus polnud lisasin veidi sidrunimahla (veiniga saab kindlasti veelgi maitsvam!). Isegi mitterisotosõbrale maitses hästi. Tõesti proovige!
külaline 11.aug 2011 14:19
Mina parmesani ei pannud ja tuli sellest hoolimata väga maitsev:) Vein annab väga hea maitse.Soovitan proovida:)
Kairi 04.aug 2011 19:35
Tõepoolest hea, viib lausa keele alla!
Eva 16.juuli 2011 17:31
Tõeliselt hea toit!
bicri 13.juuli 2011 11:22
megamaitsev!
1