Riisitoidud

Pilaff usbekkide eeskujul

Keskmine hinne: 4.29 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Kaie Mei
Liha pruunistub paremini, kui see on toasoe ning kuiv, seepärast võta see varakult külmikust ja kuivata liigne niiskus majapidamispaberiga. Väikesed konditükid liha küljes tulevad toidule kasuks, kuna keetmisel vallandub neist lisamaitset. Parim pilafiliha on lambaliha. Usbekkide arvates isegi sedavõrd, et lamba maitset tasub roas rõhutada vägevate lambarasva kamakatega. Ja seda lisaks üsna ohtrale õli-kogusele. Pilaff tuleb üsna rammus ning uskuge või mitte, aga ma olen retseptis rasvakogust originaaliga võrreldes juba tublisti vähendanud.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Pese riis ja jäta külma veega pooleks tunniks seisma.
2. Kuumuta haudepoti põhjas õli. Lisa lihatükid ning pruunista need. Ära soola veel pane.
3. Tükelda sibulad õhukesteks ribadeks ning lisa lihale. Lase sibulatel pruunistuda.
4 .Tükelda porgandid 1 cm paksusteks kangideks ning pane patta koos tervete küüslaukude ja tšilliga.
5. Maitsesta, soovi korral lisa rosinaid. Rosinad, eriti kollase värvusega ehk hapukamad, sobivad siia rooga imehästi.
6. Vala peale nii palju vett, et see kõik parajalt kataks, ja hauta kaane all madalal kuumusel ligi 40 minutit.
7. Sega roog läbi ning lisa riis. Pärast seda ära toitu sega, sest kui riisiterad vajuvad haudepoti põhja, siis võib toit kergemini kõrbema minna. Vajadusel lisa vett, sest vedelikutase peab ületama riisi oma 1 cm võrra. Kui kasutad täisterariisi, mida ma selle suurema toiteväärtuse tõttu kindlasti soovitan, varu tunduvalt pikem küpsemisaeg. Mida mõõdukama kuumusega riis küpseb, seda parem. Keemise ajal kontrolli maitsestust ja vajadusel lisa soola, pipart.
8. Kui riis on pehme, eemalda sellest lihatükid, tükelda need suupäraseks ja serveeri koos riisiga. Peale puista ohtralt värsket koriandrit või peterselli.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tammekad 23.okt 2012 21:34
Söök tuli super hea. Mul küll jäi puudu osa maitseaineid (peaks ikka poodi minema, aga seal ei tule kunagi meelde et võiks osta maitseaineid juurde). Nii et tuli toit köömnete, rosinate ja koriandrita. Safranit oli mul ka kodus suht vähe, seeg tuli veits maitsetu ning ma ujutasin selle 400 grammise purgi konservtomatiga üle(Milline nõme safrani raiskamine). Kui tomati olin aga peale valanud, siis oli toit vägagi maitsev!
1