Riisitoidud

Pilaff bešamellkastmest teki all

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Veidike teistmoodi pilaff, kus riisile seltsiks pähklid ja ürdid ning viimase lihvi annab rammus juustune bešamellkaste. Sobib hästi nii iseseisvaks roaks kui ka liharoogade saatjaks. Kastme iseloomu arvestades söö toitu ahjusoojana. j
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Pilafi tegemiseks haki sibul ning hauta õli ja või segus keskmisel kuumusel klaasjaks. Lisa küüslauk ja kuumuta veel. Tõsta pannile riis, kuumuta läbipaistvaks ning kalla peale kuum puljong. Lase vaiksel tulel umbes 15 minutit podiseda. Sega juurde ürdid ja pähklid ning lisa soovi korral rosinaid ja soola-pipart. Kastme jaoks sulata pannil või ja sega juurde jahu. Kuumuta keskmisel kuumusel ühtlase tükkideta massi tekkeni. Lisa vähehaaval piim. Enne järgmise sortsu piima valamist sega kaste korralikult läbi. Puista juurde riivitud muskaatpähklit ning kuumuta madalal kuumusel kastme paksenemiseni. Lõpuks lisa riivitud juust ning lase sel sulada. Maitse ja lisa vajadusel soola-pipart. Aseta pilaff ahjupotti, kalla peale kaste ja küpseta 200-kraadises ahjus seni, kuni kastmetekk on pruunistunud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa