Riisitoidud

Risoto kahele, sidruniga

Keskmine hinne: 3.33 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
Risototegu alga!
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 2 portsjonit
Kuumuta potis õli ja või, haki sibul-küüslauk peeneks ja prae klaasjaks. Lisa kõrvits ning mõne aja pärast riis, prae kergelt ja vala peale vein. Keeda aeg-ajalt segades ja lisades kuuma puljongit täpselt nii palju, et riis oleks kaetud. Sega ja lisa, sega ja lisa. Riivi üks tikutoosijagu Parmesani, sega see ka sisse. Olenevalt sordist saavutab riis oma õige küpsuse (natuke peab krõmps ka jääma) 15–20 minuti möödudes. Siis pigista hulka poole sidruni mahl, lisa veel riivitud Parmesani, killuke võid ja imeõhukesed sidrunikooreribad, sule pott kaanega. Viis minutit ja sööööma! Kõrvale haki talvine tomat pisikesteks kuubikuteks, surtsuta peale oliiviõli ja sidrunimahla, soola, pipart. Kui on miskit rohelist, basiilikut või peterselli, rebi ka seltsiks. Salsa võib vist öelda sellise salati kohta.
SOOVITUS: kreemisema risoto saad, kui segad kõige viimaks risotole hulka mõned korralikud supilusikatäied maitsestamata toorjuustu. Lased sel sulada ja serveerid kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Riis 16.aug 2015 18:01
Miks mitte risoto sidruniga, kahele...
Ave 23.jaan 2013 12:34
Olen seda päris palju teinud, aga minu retseptis on riisi asemel minu lemmik tatar... ja muidugi ka ingver. Jube hea ja maitsev ning ka mahlane ;).
meriketark 25.jaan 2012 12:55
Unustasin hinnata,muidugi väga hea!
meriketark 25.jaan 2012 12:54
Kõrvitsarisoto on tõesti super,kindlsti ka niisugusena.Mina teen endale seel toidu köögiviljapuljongi-
ga,parmesani asendan Engevita mitteaktiivse pärmiga ja toorjuustuks on minul sojakohupiim või siis murendatud maitsestamata tofu.Uskuge,ka see variant on võrratu.
1