Riisitoidud

Risoto kõrvenõgeste ja sparglitega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Rauarikkad nõgesed kuluvad kevadel risotosse eriti hästi marjaks ära.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Kupata nõgeselehti keevas soolases vees ligi 30 sekundit, seejärel nõruta ning haki hästi peeneks. Valmista ette puljong, see peab olema kuum. Sulata kõrge äärega pannil või ning lisa riisiterasuuruseks hakitud sibul. Kuumuta mõõdukas kuumuses pehmeks ehk ligi 5 minutit. Lisa riis ning sega kõik hoolega läbi. Tõsta kuumust ja vala juurde vein. Lase veinil täienisti aurustuda. Alusta kulphaaval puljongi lisamist, samal ajal riisi segades. Lisa järgmine kulbitäis siis, kui eelnev puljong on riisiteradesse imbunud. Keeda sel moel ligi 15 minutit ehk kuni riis on al dente, seejärel pane hulka nõgesepüree ja hakitud sparglid. Keeda veel 5 minutit, vajadusel lisa puljongit. Vahetult enne serveerimist lisa külmad võitükid ja riivitud parmesan ning klopi risoto hulka. Kontrolli soolasust ja serveeri frititud kõrvenõgeselehtedega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tyuts 09.mai 2012 18:54
Väga maitsev! Kuigi tegin omad muudatused. Riisi panin vähem. Risotoriis paisub väga palju ja olen harjunud tegema 250g riisiga. Sellele kulus 1,1l puljongit (2 kuubikut) ja soola rohkem ei lisanud. Sparglit panin rohkem (~250-300g) ja järgmine kord panen veelgi rohkem. Nõgeseid panin ka rohkem ning ka seda panen järgmine kord veelgi rohkem. Parmesani asemel kasutasin tavalist juustu.
1