Riisitoidud

Lambapilaff malmpotist

Keskmine hinne: 2.01 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Usbekipärane pilaff tuleb kõige maitsvam, küpsedes ahjus malmpotis. Siinsetest kogustest saab rooga just nii palju, et võib ka sõbrad-tuttavad külla kutsuda. Kui suurt malmpotti pole, võib teha pilaffi pool kogust.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Puhasta ja tükelda sibulad ja küüslaugud, prae pannil õlis klaasjaks. Puhasta ja tükelda ka porgandid, lisa pannile ning prae läbi. Lõika liha kuubikuteks, pruunista eraldi pannil õlis ning maitsesta soola-pipraga. Lao kõik ained kihiti suurde malmpotti. Pane põhja veidi õli ja lihatükid, siis õhukese kihina pool riisist ning pool porgandi-sibulaküüslaugusegust. Puista soovi korral peale kiht rosinaid ja lisa ülejäänud sibula-porgandi-küüslaugusegu. Viimaks pane ülejäänud riis ja kalla peale nii palju vett, et kõik on kaetud. NB! Ära sega! Küpseta ahjus 160° juures kaane all 2–3 tundi. Piilu vahel, ega roog põhja kõrbe. Tavaliselt malmist ahjupotis väiksel kuumusel küpsetades seda küll ei juhtu.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mall 10.okt 2013 10:18
Olen korra näinud, kuidas pilaffi tegi tõeline "mägede poeg" - liha maitsestati pruunistamise ajal nii vägevalt, et see andis hiljem kogu maitse. Ilmselt ka see retsept on nii mõeldud, aga me ei oska lihtsalt ise soola-pipra kogust niimoodi doseerida. Mina tegin sealihaga ja vee asemel lisasin lahjat puljongit. Tuli maitsev.
Lehmakomm 29.nov 2012 23:30
Mina kasutan veskimati sõmerat riisi ja muid ei ostagi :). Olen sellega väga rahul.
garlic 29.nov 2012 13:16
Kulla perenaised, millist riisi te kasutate? Olen poest saanud väga-väga ebakvaliteetset riisi, et seda enam ei juhtuks siis ootan teie kogemusi:) Plov on üldiselt meie pere lemmik. Antud retseptis maitsestamine puudulik. Piprapoes olemas spets. plovi maitsesegu,soovitan.
airelaanela 29.nov 2012 13:13
Õige kokk peab ise maitsestada oskama, retseti küll süüdistada ei saa
Liisu 12.nov 2012 11:31
Tegin seda rooga nädalavahetusel, ootused olid kõrged. kuid millegipärast tuli minu roog maitsetu ja kuiv- selline tavaline. Minu meelest oli retseptis maitseaineid vähe, tuli ainult liha maitsestada. Aga riis jääb ju mage.
Katike 24.sept 2012 12:40
Kas tõesti küüslauku 2-3 pead?:O
1