Riisitoidud

Seenerisotto

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Soome
Seenerisotto.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Safran segada soojendatud veiniga. Panna kõrvale.
Kanapuljong kuumutada keemiseni.
Osa võist sulatada paksu põhjaga potis ning praadida selles peeneks hakitud sibul.
Lisada ülejäänud või ning kallata sellesse riis. Segada riisi seni, kuni see on läikiv ja kollane. Seejärel lisada vein safraniga ning vähehaaval kanapuljong, et see pärast iga kallamist keema läheks. Riisi segada kogu aeg puulusikaga, et riis ei kõrbeks põhja.
Veidi enne seda, kui riis on valmis (riisisordist olenevalt umbes 30 minutit), lisada teises katlas keedetud terved puravikud või tükeldatud riisikad. Lisada ka seentest eraldunud vedelik. Kui risotto on õnnestunud, muutub ta kooretaoliseks. Enne serveerimist puistata peale hakitud peterselli ja riivjuustu. Risottole võib lisada porgandikuubikuid või külmutatud herneid. Need tuleb segada koos riisiga kastrulis enne vedeliku lisamist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ilmajaam 07.apr 2012 11:03
mõnusalt siidine maitse! Imehea!
1