Riisitoidud

Riisi-köögiviljavormiroog

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Maitsev vormiroog pruuni riisiga
Kogus: 1 portsjon
2 kotikest keedetud pruuni riisi
2 sl oliiviõli
1 suur sibul
2 porgandit
2 küüslauku
0,5 tl sidrunpipart
1,5 tl soola
4 tervisemuna
pool pakki külmutatud spinatit
Võta spinat kaks-kolm tundi varem sõelale sulama ja nõrguma. Keeda riis. Vooderda u 2 l mahutav madal ahjuvorm fooliumiga, määri see õlise käega üle. Peenesta sibul, riivi porgand jämeda riiviga, lõika küüslauk noaga peeneks. Kuumuta köögivilju õlis keskmisel kuumusel pidevalt segades 5–7 minutit. Mikserda munad kergelt vahuseks, lisa sidrunpipar ja sool. Pigista spinatist enamus vedelikku välja. Sega kõik ained omavahel hästi läbi ja tõsta segu ühtlase kihina ahjuvormi. Kata fooliumiga ja küpseta 175° juures 45 minutit, seejärel ilma fooliumita veel 15 minutit. Lase veidi jahtuda, siis aseta serveerimisvaagen vormi peale ja pööra mõlemad koos ringi. Tõsta ahjuvorm ära ja eemalda ettevaatlikult foolium. Serveeri kas kuumalt või külmalt omaette roana või kuumalt liharoa lisandiks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa