Riisitoidud

Hea pilaff

Keskmine hinne: 3.3 Allikas: 100 rooga
Pilaff vajab hautamiseks veidi aega ja pealepassimist, et riis roa leemed endasse jõuaks tõmmata.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika liha kuubikuteks. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles liha. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks. Maitsesta soola-pipraga. Sega juurde riis ja pune. Sega omavahel kuum puljong, sidruni koor ja mahl ning tomatipüree. Kalla segu ülejäänud ainete hulka. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kaanega kaetult 45 minutit või kuni liha ja riis on pehmed. Kui vaja, lisa hautamise ajal puljongit. Maitsesta vajadusel soola, pipra ja vähese koguse suhkruga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
naks 06.juuli 2015 14:06
on ta pilaf või mõni muu roog aga valmis tegin selle käepärastest toiduainetest. Pruu-
nistasin kalkuni kintsuliha,lisasin jämedalt riivitud porgandi,hakitud sibula, pruunistasin ja lisasin käepärast olnud maitseaineid(tüü-
mian,5 pipra segu jne.) Veedlikuks kasutasin magusat apelsini mahla ja alkoholi vaba õlut. Leidsin kapist pakikese pikaterlist riisi ja lisasin ka selle. Vedelikuks lisasin ka vett jurde. Segada tuleb ja hautada mõnusalt keskmisest madalamal kuumusel.Juurde võib lisada ka veidike tšilli kaunast lõigatud viilukesi. Magus apelsini mahl ja õlu andsid mõnusalt magus-hapuka mitse. Tuli mõnus vürtsikas toit.
kapuuts 11.okt 2012 19:53
Tegin kanafileega ja lisasin ka porgandit. Super hea tuli
siirikirikal 13.veeb 2012 08:54
kokk: jah, riis peab olema keetmata, see pehmeneb ja paisub roa hautamise ajal.
kokk 12.veeb 2012 17:04
loll küsimus ilmselt, nagu ma aru saan, siis riispeab olema keetmata, kui liha ja sibulaga kokku segan?
tanel193 27.sept 2011 16:35
ülihea söök :)
harrastuskokk 29.märts 2011 00:18
Mina ei ole pruunistanud. Lihtsalt riis sõelale, kergelt külma vee alla loputada ja potti. Kindlasti on oluline maitseaine (Keskturult) ja ei mingit tomatit.
NAAJ 28.märts 2011 20:33
Otsin pilaffi retsepti ja Harrastuskoka retsept ahvatleb proovimist. Aga kas riis ka tuleb pannil enne pruunistada? Pole varem sedasi teinud
harrastuskokk 28.märts 2011 15:57
Mina leidsin kunagi siit ühelt kasutajalt ehtsa pilaffi retspeti. Loodan, et ta ei pahanda, kui selle siia uuesti kirja panen. Võrdsetes osades liha (soovitatav lamba aga ka sealihaga suht ok), riis (risoto oma), sibul, riivitud porgand. Temal külle ei olnud aga ise olen toonud turult spets. pilaffi maitseainet. Kõik koostisosad ära pruunistada pannil (eraldi). Seejärel kihiti (liha, sibul, porgand, riis) malmpotti. Iga kihi vahele natukene soola ja maitseainet, sama ka pealmiseks kihiks. Valada peale vett nii, et ulautusumbes 1 cm üle riisi. Kaas peale ja 220 juurde umbes 1,5 tunniks. Seejärel välja, segan kõik kenasti segamini, ahjul kuumus maha ja veel umbes pooleks tunniks ahju. Olen korduvalt teinud ja ei kahetse, ka teised söövad ja kiidavad.
maryty 28.märts 2011 12:02
riis ei kee pudruks, kui teda ei sega pidevalt. paar korda väga aeglaselt põhjast segada, siis ei kee pudruks.
jassijagu 28.jaan 2010 08:41
Se on tõesti maitsev roog ja mis peamine- ei nõua erilist vaeva meie kiires elutempos..Soovitan soojalt teha ka hakklihaga- väga hea ja ei ole muret et liha vintskeks jääb:)
Delicious 02.sept 2009 17:40
lambaliha asemel panin sealiha konservi ja porgandi viiludjätsin ka välja. Üpriski maitsev roog- tüüpiline tudengi lõuna :D
eloli 10.aug 2009 15:42
Lisasin keetmise ajal porgandisektoreid (2 porgandit) ja 3 küüslauguküünt tükeldatuna. Sidrunimahla ainult veidi. Tuli väga hea, kuigi riis kees liiga pudruks - lambaliha keeb ju palju kauem kui riis! Seega teinekord keedan algul 15 min lambaliha puljongis ja alles siis lisan riisi.
triin 27.juuni 2009 22:27
kuidas saab nii ,et tavaline riis jääks mahlasemaks,et ta ei kuivaks ära
suuzi1968 04.apr 2009 21:40
See on lihtsaly üks vöimalus.Rosinad on alati head.Vähäm sidrunit.
liinabobiina 19.jaan 2009 14:56
Jätaksin sidruni välja- jätsin kasutamata sidrunikoore,aga lisasin siiski ühest sidrunist saadud mahla ja liiga sidruni maitse jäi ning pilaffi värvus polnud ka selline,nagu isa tehtud pilaffil :) Aga muidu hästi maitsev,mõnusalt pehme ja kiirelt valmiv.Soovitan soojalt !
marju7 05.jaan 2009 18:26
tegin ka pilaffi täna. Tuli tõesti väga hea:)
lambasihver 02.dets 2008 20:13
tegin ka seda pilaffi, muu maitses hea, aga lambaliha jäi mul irmus vintske. Mis läks valesti, kas oli lihatükk vale või pruunistasin teda üle, kui seda teaks?
kreelion 10.märts 2008 20:31
Äitah marile -- rosinad andsid tõesti hea maitse :) Proovisin korra antud retsepti ka taise sealihaga, sai samuti väga maitsev.
mari20 20.sept 2006 21:02
mina olen lisanud ka rosinaid ja annab omap'rase maitse
1