Riisitoidud

Tomatirisotto

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri.
Itaalia köögi üks parimaid ja lihtsamaid toite - risotto - maitseb hästi ka eestlastele. Võimalusel valmista risotto spetsiaalsest risotoriisist (nt Carnaoli või Arborio).
Valmistusaeg: 20-40 min

Ettevalmistusaeg 10 minutit Hautamiseks 30 minutit

Kogus: 1 portsjon
Tee tomatitele ristlõige ja kasta korraks kuuma vette. Nõruta, koori, lõika neljaks ning eemalda seemned. Lõika viljaliha väiksemateks tükkideks. Sulata kastrulis või ja lisa õli. Lisa hakitud sibulad ning jätka kuumutamist, kuid ära pruunista. Lisa hakitud küüslauguküüned. Sega juurde riis ja kuumuta pidevalt segades 1 minut. Lisa valge vein ning sega, kuni vein imbub riisi sisse. Vala paar detsiliitrit kuuma puljongit riisi hulka ja sega läbi. Lisa iga 10 minuti järel uus kogus kuuma puljongit ning sega hulka tomatid. Jätka kuumutamist, kuni puljong saab otsa. Viimase puljongikogusega lisa riivitud parmesan, hakitud basiilik, sool ja must pipar. Tõsta tulelt, kata kaanega ning lase paar minutit seista. Serveerimisel puista roog üle riivitud parmesani juustuga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
piip 12.aug 2012 18:08
mmm, väga maitsev tuli ! lisasin veel seeni ja bakla?aani ka .
1