Riisitoidud

Kivipuraviku-risoto

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: Stiil Autor: Imre Kose
Imre Kose seenerisoto.
Kogus: 4 portsjonit
1. Kalla puravikud üle 1,5 l sooja veega ja lase seista umbes 30 minutit. Passeeri paksu põhjaga kastrulis 1 spl või ja õliga riis ja lisa sibul jätka veel puulusikaga aeg-ajalt segades umbes 3–4 minutit.

2. Lisa valge vein ja seejärel alusta keskmisel kuumusel segades vähehaaval puljongi (seente leotusvedeliku) lisamist lisa puljongit sedavõrd, et see jõuaks riisi imenduda. Kui pool puljongist on lisatud, pane juurde puravikud ja jätka vedeliku lisamist, küpseta kokku umbes 20 minutit.

3. Lisa lõpus riivitud parmesan ja 1 spl võid, maitsesta tüümiani, musta pipra ja vajaduse korral vähese soolaga
serveeri kohe, lisades pinnale veel väheke parmesani.

Kui soovid muuta pakutavat atraktiivsemaks, aseta 3x10 grammi riivitud parmesani seibikujuliselt õhukese kihina pärgamendiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadi juures kuldpruuniks. Serveerides lisa chips ja kaunista tüümianiga. Sobib suurepäraselt näiteks ahjus röstitud pardifilee juurde.

Veinisoovitus: mahlakas Valpolicella
Bon appetit !
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 10.sept 2014 09:58
Retsept on mõeldud neljale inimesele, siis saavad kõik kogused täpselt paika :)
liska 09.sept 2014 19:04
Kas veits palju riisi ei ole > neljale inimesele yle kilo riisi?
1