Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Grillitud baklažaanid tomatikastmega

Eelroad

Grillitud baklažaanid tomatikastmega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Grillitud baklažaanid on maitsev lisandi või pearoana, mille
valmimine võtab vähe aega. Sobiv grillroog ka neile, kes liha väldivad.

40-60 min

Retsept
portsjonile
4 tk Baklažaan (keskmise suurusega)
Sool
2 spl Sidrunimahl
5 spl Oliiviõli
TOMATIKASTE
600 g Tomat
2 küünt Küüslauk
2 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
1 tl Suhkur
1 spl Maitseroheline (hakitud)
Lõika baklažaan pikuti umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Raputa peale soola ja piserda sidrunimahla. Jäta 30 minutiks seisma. Kuivata seejärel hoolikalt majapidamispaberiga. Haki küüslauk peeneks. Pintselda baklažaanilõike ühelt poolt oliiviõliga, pane grillile ja grilli 2–3 minutit, määri teine pool õliga, keera ümber, raputa peale küüslauk ja grilli veel paar minutit. Tõsta grillilt ja maitsesta vähese soolaga.Pane tomatid korraks keeva vette ja koori. Lõika pooleks, eemalda seemned, lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks. Purusta küüslauguküüned. Sega tomatid küüslaugu ja oliiviõliga, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Sega hulka hakitud maitseroheline.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga