Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Sügiseselt tummine metsloomasupp

Eelroad

Sügiseselt tummine metsloomasupp

Eva Luigas Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Oma Maitse
Mineraalaineterikas metsloomaliha maitseb mehiselt ka supina.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Metskitsekael (kondiga)
1 tk Põdravasika süda
1 pea Küüslauk
1 tk Sibul (suur)
Juurseller
Sool
SUPIKÖÖGIVILI
1 tk Paprika (soovi korral)
4 tk Porgand
2 peotäit Seened (soolatud)
1 peotäis Aeduba
1 peotäis Põldoad
1 jupp valget osa Porrulauk
1 tk Kaalikas (väike)
Aedtill
Varsseller
Must pipar
1 küüs Küüslauk
1. Puljongi keetmine – pane liha külma veega keema, korja vaht ja siis lisa sool ja maitsejuurikad. Keeda tasasel tulel kuni liha on pehme. Enne supi keetmist kurna puljong sõelaga läbi, et ei jääks võimalikke luutükke sisse.2. Aseta puljong uuesti tulele, aja keema, lisa tükeldatud juurikad ja jäta vaiksele tulele podisema. Edasi puhasta keenud supikontide küljest liha lahti ja haki peeneks.3. Kui juurikad on peaaegu pehmed, pane sisse liha. Maitsesta suppi oma soovi järgi. 4. Valmis supile riputa tilli, peterselli, musta pipart ja pigista üks küüslaugu küüs. Ära keeda.

KOMMENTAARID

Ave 28.nov 2013 08:49
OK, kes läheb jahile?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga