Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Avokaado, minu suur lemmik

Eelroad

Avokaado, minu suur lemmik

Hele-Mai Alamaa Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Head avokaadot valida on suhteliselt keeruline. Praegu
on müügil ka juba söögivalmis avokaadod, miinuseks
hind. Seepärast mina katsetan ikka tavalistega. Kui nad juhtuvad
olema kõvad nagu kivid, pistan paberkotti ja pimedasse.
Tavaliselt on nad mõne päevaga juba väga head,
pehmed ja maitsekad.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 tk Avokaado
6 tk Kirsstomat
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Sool
Must pipar
4 oksa Koriander või
1 viil Tšilli /peeneks hakitud) või
0.5 tk Punane sibul
1 tk Täisterasai
Et end mitte liialt vaevata ja lödistada libeda avokaado koorimisega, teen nii: lõikan viljad pikuti pooleks, urgitsen kivi välja ning teen noaga kuni kooreni sälgud sisse. Nüüd maitsestan soola, pipra, ohtra sidrunimahlaga. Sidrun hoiab viljaliha tumenemise eest, loksutangi mahla koore sees, nii et kogu sisu saab ühe liigutusega taldrikule keerata. Sekka mõni hakitud kirsstomat, teravuse ja särtsakuse andmiseks hakitud koriandrit, sibulat või tšillit. Kõrvale lihtsalt röstitud täisterasaia. Vahel ei ole õnneks üldse palju tarvis.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes