Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Croque Madame Emmentali juustu, praemuna ja singiga

Eelroad

Croque Madame Emmentali juustu, praemuna ja singiga

Kadri Kroon Juust. Avasta. Maitse. Naudi
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Talviselt tõhus kõhutäide, mida on Pariisi kohvikutes
pakutud juba üle sajandi. Olen seda Alpides suusatades
lõunasöögiks söönud. Croque viitab krõbedale saiakoorikule.
Tellides tabab mind Monsieur ja Madame pidev
segiajamine – iial ei mäleta, kumb neist on munaga ja
kumb ilma. Loogikaga pole siin mingit pistmist, sest
selle järgi võiks arvata, et tõhusam toit kannab ikka härra nime.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
8 viilu Röstsai (suur)
60 g Või (pehme)
8 paksu viilu Juust Emmentali
4 suurt viilu Maasink
4 tk Muna
1 tl Dijoni sinep
Sool
Must pipar
Määri saiad mõlemalt poolt võiga. Pane ühele poole Dijoni sinepit. Aseta saiadele juustu- ja singiviilud. Prae munad vastavalt soovile kas ühelt või mõlemalt poolt. Mina eelistan praadida mõlemalt poolt, sest mulle ei maitse väga vedel munakollane. Aseta munad saiadele ning pane singi ja juustuga kaetud saiaviilud kokku. Grilli ahjus kummaltki poolt krõbedaks. Maitsesta soola ja pipraga. Söö vinegrettkastmega segatud rohelise salatiga.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga