Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Keeletarrend mädarõikavahuga

Eelroad

Keeletarrend mädarõikavahuga

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Vahvalt vanamoeline tarretis viib lausa keele alla.
Retsept
portsjonile
800 g Keel, keedetud ja viilutatud
TARREND
1 l Kuum vesi
2 tk Heledad puljongikuubikud
10 tl Želatiinipulber
3 sl Valge kuiv vein
Hakitud käharpetersell
1 tk Keedetud, viilutatud porgand
MÄDARÕIKAVAHT
1 dl Mädarõigas (delikatess)
1 dl Vahukoor
Keeda veest, leemekuubikutest ja veinist lihaleem. Jahuta ja eemalda leeme pinnalt tahke jääk. Paisuta želatiin 2 dl jahtunud leemega , sulata kuumas veevannis ja sega kokku ülejäänud vedelikuga.Kalla lameda anuma põhjale paar millimeetrit tarrendileent ja lase tarduda. Lao keeleviilud korrapäraste vahedega tarrendile. Pane peale porgandiviilud ja hakitud petersell. Nirista ettevaatlikult üle vähese tarrendileemega. Lase tarduda ja kata ülejäänud leemega. Mädarõikavahu tegemiseks vahusta vahukoor ja sega mädarõigas ettevaatlikult koorega. Serveeri eraldi nõus või pane tarrendile.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga