Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Pošeeritud muna salatil

Eelroad

Pošeeritud muna salatil

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Posheeritud munad salatilehtedel seentega. Valmistamisaeg u 30 minutit.

20-40 min

30

Retsept
portsjonile
150 g läbikasvanud pekki
1 sl toiduõli
1 küüslauguküüs
250 g austerservikuid
värskelt jahvatatud musta pipart
7 sl valge veini äädikat
salatilehti (tammelehesalat, kähar endiivia)
soola
4 muna
Valmistusviis
Eemalda pekilt kamar ja lõika pekk õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil õli ja prae selles pekiviile. Koori ja pressi küüslauk, lisa pannile. Puhasta, pese, kuivata ja tükelda (suurteks tükkideks) austerservikud. Lisa seened pannile ja hauta, kuni vedelik on aurustunud. Maitsesta pipraga ja lahusta 3 sl valge veini äädikaga. Pese ja kuivata salatilehed, jaota neljale taldrikule. Aja u 750 ml vett koos 4 sl äädikaga keema. Löö munad ükshaaval lahti, libista kulbiga keeva vette ja posheeri u 4 minutit. Võta munad ettevaatlikult välja ja nõruta. Jaota seene-pekisegu salatile, pane peale posheeritud muna ja serveeri kohe.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
 

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool