Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Forellitarrend

Tarrend kiirsoolatud forellist. Tarrend peab vähemalt 3 tundi külmas tarretuma.

20-40 min

Valmistamisaeg u 20 minutit.

Retsept
portsjonile
200 g kiirsoolatud forelli
4 zhelatiinilehte
2 sl sidrunimahla
2 dl vahukoort
2 dl kooresegust hapupiima (hapukoore ja keefiri segu, soomlaste kermaviili)
1 sl sinepit
3/4 dl hakitud tilli
1/2 dl hakitud murulauku
1 ml musta pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
KAUNISTUSEKS
tahket forellimarja
kurgiviile
sidrunilõike
tilli
Valmistusviis
Lõika forell väikesteks kuubikuteks ja võta vajaduse korral luud välja. Pane zhelatiinilehed 10 minutiks külma vette, pigista kuivaks ja lahusta kuumas sidrunimahlas. Vahusta koor. Lisa sellele zhelatiinisegu, kooresegune hapupiim, kalakuubikud, hakitud till, murulauk ja must pipar. Sega kõik ained ettevaatlikult läbi. Loputa väiksem rõngasvorm veega üle ja pane segu sellesse. Kata vorm kilega ja aseta vähemalt kolmeks tunniks külma tarduma. Kasta vorm hetkeks kuuma vette ja löö tarrend serveerimisvaagnale. Tarrend tuleb vormist kergesti välja, kui see keerata tagurpidi ja noaga tarrendi ja vormi vahelt kaasa aidata. Kaunista tarrend forellimarja, kurgi- ja sidruniviilude ning tilliga. Paku eelroana rootsi lauas keedetud kartulite ja röstitud rukkileivaga.
Serveerimisviis
Enne serveerimist lase külmas 3 tundi tarretuda.
Lisandid
Keedetud kartulid, röstitud rukkileib.

Märksõnad

forellitarrend

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga