Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

PAPRIKA-KOORESUPP

Eelroad

PAPRIKA-KOORESUPP

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Paprika-koore-püreesupp kalkunirinnaga. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
1 kg punast paprikat
2 sibulat
40 g võid
20 g jahu
500 ml puljongit
375 ml vahukoort
2 tl magusat paprikapulbrit
1/2 tl teravat paprikapulbrit
soola
300 g suitsutatud kalkunirinda (või keedusinki)
Valmistusviis
Pese ja puhasta paprikakaunad ning lõika kuubikuteks. Püreesta paprikatükid mikseriga vedelaks massiks. Koori sibulad ja haki peeneks. Hauta potis sulatatud võis klaasjaks sibul, lisa jahu ja vispliga pidevalt segades puljong. Jälgi, et ei tekiks väikseid klimpe. Lisa ka vahukoor, paprikamass ja -pulber ning keeda madalal kuumusel u 10 minutit. Maitsesta soolaga. Eemalda kalkunilihalt nahk ja rasv ning lõika ribadeks. Lisa supisse. Kui koduses majapidamises ei ole mikserit, toimi järgmiselt: lõika paprika võimalikult väikesteks tükkideks, hauta 20 g võis koos sibulatega, lisa veidi puljongit ja kuumuta tasasel tule u 40 minutit. Suru läbi sõela. Kuumuta jahu 40 g võis. Edasi toimi nii, nagu ülal kirjeldatud.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid

Märksõnad

paprika-kooresupp

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga