Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Peedi-juustu püreesupp

Eelroad

Peedi-juustu püreesupp

Parimad kodused toidud
PrindiSoovita sõbrale
Vürtsikas peedipüreesupp sulatatud juustuga.
Retsept
portsjonile
4-5 peeti
8 dl vett
1 aedviljapuljongikuubik
2 suuremat kartulit
1 sibul
väike tükk juursellerit
75-100 g sulatatud juustu
1/2 tl sidrunipipart
1/2 tl soola
1/2 tl basiilikut
1 ml tüümiani (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
LISAKS:
hapukoort
murulauku
soolakurgi kuubikuid või
kergelt pruunistatud kukeseeni
Valmistusviis
Koori peedid, lõika need õhukesteks viiludeks ja pane kuuma aedviljapuljongi sisse keema. Koori kartulid, sibul ja seller. Lõika need tükkideks ja lisa natuke hiljem peetidele. Keeda aedviljad pehmeks. Püreesta need koos leemega ja pane tagasi potti. Lisa supile sulatatud juust väikeste tükkidena ja maitseained. Sega, kuni juust on sulanud ning supp hakkab keema. Paku supi juurde hapukoort ja hakitud murulauku või soolakurgi kuubikuid. Hakitud ning väheses rasvas pruunistatud kukeseened võib supisse segada juba valmistamise ajal, aga need võib lauale anda ka eraldi.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
 

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga