Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Porgandi-läätsesupp

Eelroad

Porgandi-läätsesupp

PrindiSoovita sõbrale
Kuldne porgandi-läätsesupp röstsaiaga. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
1,25 l juurviljapuljongit
2 suurt sibulat
2-3 küüslauguküünt purustatuna
soovi korral 1 tl purustatud köömneid
6 suurt porgandit kuubikutena
2 sellerivart hakituna
2 klaasi vett
100 g läätsesid(ilusam supp tuleb punastest või pruunidest)
8 viilu röstsaia
1/3 klaasi parmesani, võib ka ilma v. muu kõva juust
2 küüslauguküünt purustatuna
2 spl peterselli hakituna
100 g hapukoort
Valmistusviis
Kuumuta pool puljongist suures potis ning lisa sibul, küüslauk, köömned. Kui sibul on pehme, lisa porgand ja seller. 5 minuti pärast lisa ülejäänud puljong ja vesi. Keeda kuni porgand on pehme. Purusta saumiksriga püreeks, lisa läätsed ja keeda läätsede pehmenemiseni. Röstsaiale puista parmesani, peterselli ning küüslauku, lase kergeelt ahjust läbi, kuni juust on pisut sulanud.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
Serveeri suppi hapukoore ja röstsaiaga.

Uued retseptid

Kauboikartulid rosmariiniga

Argitoidud
Kauboikartulid rosmariiniga