Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

VAHEMERE SALAT

Vahemere hõnguline salat rannakarpidest või tuunikalast, shampinjonidest, oliividest, hernestest ja kurgist õlikastmes. Valmistamisaeg u 10 minutit.

kuni 20 min

10

Retsept
portsjonile
100 g rannakarpide vesihoidist või tuunikala
100 g konserveeritud shampinjone
100 g värsket kurki
1 marineeritud kurk
5-10 oliivi
1-2 dl porrutükke
1-2 dl herneid
KASTE:
3 sl sidrunimahla
4 sl õli
2 ml soola (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1 ml valget pipart
2-3 sl hakitud värsket tilli
1 väike küüslauguküüs
KAUNISTUSEKS:
sidrunilõike
tillioksi
ValmistusviisNõruta rannakarpidelt vesi, lõika shampinjonid viiludeks ja kurgid ribadeks. Poolita oliivid ning lõika puhastatud porru õhukesteks tükkideks. Sega sidrunimahl, õli, sool, valge pipar, hakitud till ja peenestatud küüslauguküüs, loksutades neid väikeses kaanega purgis. Lao salati ained kihiti serveerimiskaussi ja nõruta kaste peale. Sega ettevaatlikult salatinäpitsatega tõstes. Kaunista salat sidrunilõikude ja tilliga. Paku salatit hästi külmalt. Serveeri salatit koos batooniga väikese õhtusöögi pearoana.ServeerimisviisServeeri hästi külmalt.LisandidBatoon.

Märksõnad

vahemeresalat

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga